Китайските власти започнаха изграждането на автомагистралата Ибин - Панджъхуа, която

...
Китайските власти започнаха изграждането на автомагистралата Ибин - Панджъхуа, която
Коментари Харесай

Китай ще строи магистрала за над 13 млрд. долара

Китайските управляващи започнаха построяването на автомагистралата Ибин - Панджъхуа, която ще бъде най-скъпия от осъществените до момента транспортни планове на територията на страната.

Както оповестява в петък осведомителният портал " Джунго синвенван ", размерът на капиталовложенията ще бъде 88,6 милиарда юана, което е 13,4 милиарда $.

Тази модерна автомагистрала ще минава през планинска околност в югозападната провинция Съчуан. Дължината ще бъде наад 450 км. Всеки километър ще коства над 30 милиона $. Не се оповестява по кое време би трябвало да бъде приключена.

" Особеностите на локалния ландшафт са извънредно неподходящи за създаване на скоростна автомагистрала. Там постоянно се случват стихийни бедствия, всичко това усложнява реализирането на плана. В вероятност това значи, че ще ни се наложи да понасяме повиш ени разноски за поддръжка на пътя в задоволително положение ", описа пред публицисти Чен Лешен - основен инженер на скъпоструващия инфраструктурен план.

Благодарение на новата автомагистрала град Ибин, където публично стартира долното пълноводно течение на най-голямата китайска река Яндзъ, ще се съедини с Панджъхуа в южната част на провинцията

- околност богата на потребни изкопаеми и хидроенергийни запаси. Едновременно с това ще бъде отворено значимо направление за доставка на артикули в прилежащата провинция Юнан, която граничи с Мианмар и Лаос. Очаква се планът да даде опция по-ефективно да се отстранява бедността в стопански изостаналия регион на Китай, през който ще премине пътят.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР