Китайските власти във вторник разшириха локдауна в Шанхай, за да

...
Китайските власти във вторник разшириха локдауна в Шанхай, за да
Коментари Харесай

Целият Шанхай влиза в локдаун

Китайските управляващи във вторник разшириха локдауна в Шанхай, с цел да обхване всички 26 милиона поданици на града, макар възходящото неодобрение поради строгите ограничения, макар че последните резултати демонстрират единствено 268 симптоматични случая на COVID-19 за последния ден, предава Ройтерс.

Шанхай се трансформира в главен тест на китайската тактика за нулева приемливост в битката с ковид. Решението за разширение на обсега на локдауна, откакто тестванията демонстрираха, че асимптоматичните случаи на COVID-19 набъбнаха до повече от 13 000 нови случая на ден. Симптоматичните случаи спаднаха в понеделник до 268, от 425 в неделя.

от цялата страна в Шанхай, в това число 2 000 военномедицински чиновници, до момента в който се бори да отстрани бързо разпространяващата се зараза от COVID-19 в най-големия град в Китай.

Карантинната политика на Шанхай беше подложена на критика поради делене на деца от родители и слагане на асимптоматични случаи измежду тези със признаци. Както и политиката, че децата с позитивен тест би трябвало да бъдат изолирани.

Жителите на Шанхай проведоха онлайн петиция, призоваваща да бъде позволено на асимптоматичните деца да се изолират вкъщи, като минимум 1000 души се подписаха първия ден, само че тя към този момент не е налична в приложението за известия WeChat.

Градът е основал към 47 700 кревати в редица новопостроени краткотрайни лечебни заведения, като други 30 000 са готови, заяви държавната осведомителна организация Синхуа във вторник, цитирайки Гу Хунхуи, заместител общоприет секретар на градската администрация.

Общо 62 места за краткотрайна карантина са избрани в хотели, игрища и изложбени центрове, сподели Гу.

Шанхай регистрира рекордни 13 086 нови асимптоматични случая на ковид в понеделник, оповестиха управляващите, по отношение на 8581 предходния ден, откакто повече от 25 милиона души бяха тествани за 24 часа в акцията за тестване в целия град.

Сун Чунлан, вицепремиер, отговарящ за предварителната защита на Коронавирус, прикани локалните организации на комунистическата партия да " създадат всичко допустимо ", с цел да оказват помощ на жителите за решаването на проблеми, като достъп до медикаменти, храна и вода.

Междувременно разноските за втората по величина стопанска система в света нарастват.

Около 23 китайски града са под под цялостен или непълен локдаун, което визира почти 193 милиона души в региони, представляващи 22% от брутния вътрешен артикул, заяви брокерската компания " Номура " във вторник.
 Китай организира всеобщи Коронавирус проби в Шанхай
Китай организира всеобщи Коронавирус проби в Шанхай

След скок в заболеваемостта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР