Китайските власти регистрираха 769 нови случая на коронавирус през последните

...
Китайските власти регистрираха 769 нови случая на коронавирус през последните
Коментари Харесай

Китай регистрира най-голям брой случаи на COVID-19 от февруари 2020 г. насам

Китайските управляващи записаха 769 нови случая на ковид през последните 24 часа, което е най-високият брой от края на февруари 2020 година В понеделник държавната администрация по хигиена и публично здраве на Китай разгласява данни за броя на новите инфекции.

В изказването се споделя, че 243 от новозаразените са пристигнали от чужбина. При 327 случая са регистрирани тресчица, кашлица и неразположение, а останалите 442 са безсимптомни носители на болестта.

Според оповестените статистически данни през последните седем дни броят на симптоматичните случаи на коронавирус в локалните здравни заведения се е нараснал приблизително с 4,8 % дневно и е достигнал 3 837 (5 861 дружно с безсимптомните случаи, които също са били сложени под здравно наблюдение). Само 11 от тях са в тежко положение. По този метод обстановката е сходна във връзка с броя на инфектираните в лечебните заведения с тази от март 2020 година, когато беше потушена първата и най-мощна вълна на пандемията в Китай. Около 41% от лекуваните лица са били инфектирани в страната, а останалите 59% - в чужбина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР