Китайските власти повдигнаха официално обвинение в шпионаж срещу австралийския писател

...
Китайските власти повдигнаха официално обвинение в шпионаж срещу австралийския писател
Коментари Харесай

Китай е повдигнал обвинение за шпионаж срещу австралийски писател 

Китайските управляващи повдигнаха публично обвиняване в шпионаж против австралийския публицист Ян Хънцзюн . Говорителят на пекинската дипломация Гън Шуан съобщи на брифинг, че Китай приканва Австралия да не се меси в производството по това дело , съобщи ТАСС.
 
Chinese-Australian writer held as spy in China. More here:
— Reuters Top News (@Reuters)

Делото против Ян, арестуван на 23 август, " се проверява сега съгласно правната процедура ", увери дипломатът. " Законните му права се съблюдават напълно, той е в положително положение ", добави Гън.

Австралийската външна министърка Марис Пейн изрази по-рано безпокойствие и отчаяние по отношение на ареста. Китай осъжда изказването й, означи представителят на външното министерство в Пекин.

" Смятам да посочи, че Китай е страна, където господство има законът. Австралия би трябвало да зачита юридическия суверенитет на КНР и да спре да се меси в производството по това дело в каквато и да било форма ", съобщи Гън Шуан.

Говорителят не посочи в интерес на коя страна е шпионирал Ян Хънцзюн съгласно китайските управляващи. Не бяха обявени и други детайлности по случая.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР