Китайските власти официално потвърдиха раждането на деца с променена ДНК,

...
Китайските власти официално потвърдиха раждането на деца с променена ДНК,
Коментари Харесай

Китай потвърди за ГМО-бебетата

Китайските управляващи публично потвърдиха раждането на деца с изменена ДНК, оповестява Синхуа. В резултат на опита на учения Хъ Циянкуи е редактиран генетичния код на ембриона в прорез с китайското законодателство и всички общоприети етични правила.

Предварително следствие на управляващите в КНР разкрива, че учените от лабораторията основават генетично модифицирани деца.

"Ученият провежда екип по плана, който включва задгранични чиновници, които съзнателно са избягвали надзора и са употребявали рискови технологии за осъществяване на редактирането на човешки ембрионални гени за възпроизвеждане, което публично е неразрешено от закона ", обявиха следователите.

Освен това, научният началник на екипа в продължение на две години фалшифицира резултатите от етичните експертизи и вкара осем двойки, с цел да взе участие в неговия опит, което докара до две бременности.

В резултат на опита една от майките ражда близнаци, които се споделят Лулу и Нана, а друга жена към момента е бременна и носи плод с редактирана ДНК. Сега те са под строго лекарско наблюдаване.

През ноември 2018 година китайският академик Хъ Циянкуи шокира международната общественост с изказване за раждането на бебета, чиято ДНК е модифицирана, с цел да издържи на ХИВ инфекцията. Ученият бе подложен на критика от сътрудници и от управляващите, а в този момент също е подложен на инспекция от китайките управляващи.

Зам.-министърът на науката и технологиите на Китай Сю Нанпин подреди да бъдат спрени всички проучвания, свързани с редактирането на ДНК на ембрионите.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР