Китайските власти излязоха с предупреждение, че шведската модна компания H&M

...
Китайските власти излязоха с предупреждение, че шведската модна компания H&M
Коментари Харесай

Китай предупреди западните компании да не политизират дейността си

Китайските управляващи излязоха с предизвестие, че шведската фешън компания H&M и други задгранични компании не би трябвало да подхващат недомислени дейности и да се месят в политиката, съобщи Ройтерс.

Изявлението идва, откакто няколко западни компании показаха опасения за насилствен труд в уйгурския самостоятелен регион Синцзян. Коментарите на западните корпорации провокираха гневните реакции онлайн и протести в Китай. Сред засегнатите компании са още Burberry, Nike и Adidas.

Напрежението е на фона на възходящия напън от страна на Съединени американски щати и други западни държавни управления, които упрекват Пекин в нарушавания на човешките права в западния район на страната.

 „ Не мисля, че една компания би трябвало да политизира икономическото си държание. Може ли H&M  да продължи да прави пари на китайския пазар? Вече не “, разяснява представител на държавното управление на Синцзян.

„ Да се втурваш в това решение и да се включваш в глобите не е рационално. Все едно да вдигнеш камък, с цел да го пуснеш на личните си крайници “, добави представителят.

През предходната седмица потребителите в китайските обществени мрежи започнаха да популяризират изказване на H&M от 2020 година, в което компанията декларира, че ще спре да купува памук от Синцзян.

По това време шведската компания изясни решението си с компликации при компликации при провеждането на надеждна инспекция в района, откакто медии и правозащитни групи оповестиха, че Китай употребява насилствен труд в района. Пекин отхвърля обвиняванията.

Западни санцкии

В петък Вашингтон осъди акцията против американски и други интернационалните компании в обществените мрежи в Китай, определяйки я като „ водена от страната “.

Вълната от потребителско неодобрение в Китай съответствува с въвеждането на съгласуван набор от наказания на Англия, Канада, Европейския съюз и Съединени американски щати за нарушавания на човешките права в Синцзян. Американското държавно управление обществено разгласи Пекин в геноцид против етническите уйгури.

През януари Съединени американски щати разгласи възбрана импорт на всевъзможни артикули от района – от домати до памук.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР