Китайските медии съобщават, че понастоящем ракетата бива подложена на финалните

...
Китайските медии съобщават, че понастоящем ракетата бива подложена на финалните
Коментари Харесай

Пилотираният космически кораб Шенчжоу 13 бе изведен на стартовата площадка

Китайските медии оповестяват, че понастоящем ракетата бива подложена на финалните тествания преди полета и всичко на борда е изправно.

“Шенчжоу 13 ” ще транспорти в космоса трима китайски астронавти. Те ще се скачат с новата галактическа станция на Китай и за разлика от миналата пилотирана експедиция, която бе тримесечна, ще живеят в орбита към половин година.

Към сегашния миг Китай е провел четири изстрелвания по градежа и поддръжката на станцията си – това на главния модул “Тянхъ ”, на два товарни кораба “Тянжоу ” и на пилотирания галактически транспортен съд “Шенчжоу 12 ”.

Засега китайците не са обявили точната дата на полета на “Шенчжоу 13 ”, като се чака той да бъде извършен след 13-ти октомври, евентуално на 15-ти или 16-ти. Имената на астронавтите също не са доказани публично, само че съгласно неофициални източници измежду тях могат да участват Чжай Чжиган, който през 2008 година организира първата галактическа разходка на Китай, втората жена-китайка в космоса Уан Япин и дубльорът от “Шенчжоу 12 ” Йе Ганфу. 

Изгледайте видео от извеждането на “Шенчжоу 13 ” на стартовия комплекс

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР