Китайските граждани изразиха шок, гняв и възмущение във връзка със

...
Китайските граждани изразиха шок, гняв и възмущение във връзка със
Коментари Харесай

Китай настоя Великобритания да понесе отговорност за жертвите в камиона-ковчег

Китайските жители показаха потрес, яд и отвращение във връзка със гибелта на 39 души, открити в камион във Англия, за които се счита, че са китайски жители, при положение, за който специалисти подозират, че е обвързван с трафик на хора.
Китайски публични лица обявиха през днешния ден, че към момента работят за потвърждаване на самоличността на осем дами и 31 мъже, открити в задната част на хладилно ремарке в графство Есекс в сряда. Китайското посолство в Лондон посочи, че е в непосредствен контакт с английската полиция.
" Това е шокираща покруса. Изразяваме дълбоките си съболезнования на фамилиите и приятелите на жертвите ", показаха от посолството пред китайските медии, като прибавиха, че чакат английската страна да почита жертвите и " да организира изцяло и задълбочено следствие ".
Днес китайските държавни медии разкритикуваха английските управляващи, че не са съумели да предотвратят повтаряне на сходен злокобен сюжет, когато през 2000 година 58 китайци бяха открити мъртви в резервоар в Дувър, задушени до гибел.
В публицистично заглавие " Обединеното кралство би трябвало да понесе отговорност " англоезичният китайски печатен официоз " Глобал таймс " написа: " Представете си какви щателни ограничения биха подхванали, в случай че десетки европейци загинат по същия метод?
Нека попитам Англия и европейското държавно управление за какво не съумяха да избегнат сходна покруса след нещастието в Дувър? Предприеха ли всички ограничения за коригиране, които биха могли да подхващат? "
Прямият коментатор и редактор на " Глобал таймс " Ху Ксин написа в микроблога Weibo нощес: " Това не е първият път, в който това се случва ", препращайки към жертвите от Дувър, както и когато минимум 21 китайски мигранти се удавиха край крайбрежията на Англия през 2004 година
Той написа: " Не знам дали тези произшествия са свързани със общественото ръководство на Обединеното кралство, само че тези филантропични бедствия не престават да се случват във Англия... елементарен въпрос: за какво тези бедствия постоянно се случват във Англия, а не в Европа или Америка? "
Новината за жертвите от камиона доминираше дебата в китайските обществени медии, с повече от 800 милиона гледания и 40 000 коментара. Новината окупира три от първите 10 най-обсъждани тематики в Weibo, като интернет потребителите показаха комплициране и обезверение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР