Китайските антитръстови власти планират да глобят гиганта за електронна търговия

...
Китайските антитръстови власти планират да глобят гиганта за електронна търговия
Коментари Харесай

Китай глобява Alibaba с 1 милиард долара

Китайските антитръстови управляващи възнамеряват да глобят колоса за електронна търговия Alibaba с рекордна сума.
Според нейни източници сумата на възобновяване ще надвиши 975 милиона $, които американският Qualcomm е платил през 2015 година в страната.
Според регулаторите Alibaba се бори незаслужено с съперниците. Компанията „ санкционира “ продавачите, които разгласяват своите артикули на голям брой платформи: лимитира популяризирането на техните артикули на техните уеб сайтове, като по този метод ги принуждава да създадат избор в тяхна изгода. Според вестника китайските управляващи ще упорстват Alibaba да приключи тази процедура.
В края на декември 2020 година стана известно, че Службата за пазарен надзор на КНР е почнала следствие против Alibaba по съмнение за осъществяване на монополни дейности.
Миналия ноември трябваше да се организира рекордно обществено предложение на финансовата и софтуерна компания на Alibaba Ant Group на тържищата в Шанхай и Хонконг, което беше ненадейно спряно от регулатора, който уточни „ промени в изискванията на финансовите и техническите контрол. " Медиите обърнаха внимание на обстоятелството, че това беше предшествано от обществена тирада през октомври от създателя на Alibaba Джак Ма, който в речта си цитира китайския президент Си Дзинпин и разкритикува разпоредбите, регулиращи високотехнологичната промишленост в страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР