Китайски знамена с цветовете на българския трибагреник за поредна година

...
Китайски знамена с цветовете на българския трибагреник за поредна година
Коментари Харесай

Внасят български знамена от Китай за по 0,30 лв., продават ни ги по 7 лева

Китайски флагове с цветовете на българския трикольор за поредна година ще се веят на националния ни празник Трети март. Причината е, че трикольорите от изтока са в пъти по-евтини от шитите в България, сподели инспекция, направена от " Телеграф “ в навечерието на празника.

Произведените в Далечния изток флагове са на стойност 30 стотинки, а търговците ни ги продават на дребно за 7 лв. парчето.

Очаква се на тържествата на Шипка и други исторически места у нас за празника да се развеят няколко хиляди трибагреника импорт от Китай. Те се разпознават по това, че на по-голямата част от тях е извезан и гербът на България. Силно казано " извезан “, защото съставлява по-скоро ваденка или отпечатка от оригинала. Самото знаме съгласно българската конституция няма герб, а той е обособен хералдически знак. Китайците обаче го вършат цветно, защото се оказва, че по този начин изглеждащо, знамето доста се харесва на българите. Има и различен миг – прилича доста на съветското знаме, което има герб в средата и мнозина от хората го избират и заради тази причина.

С концепция по-качествени са байраците създадени в прилежаща Турция. Те също се открояват с герба, само че платовете са малко по-качествени. Китайският трибагреник също бие на розово вместо алено, като цветът се размива с бялото, което също розовее. При подправените китайски флагове нормално се вижда комбинация от други цветове вместо обичайното алено, разясниха специалисти.. Цената, на която идва един флаг от Китай, е към 30 стотинки. След това търговците го пробутват за сред 5 и 7 лв.. Това е при общоприетия размер – 90–150 см. Знамена могат да се закупят и непосредствено от Китай, като идват с пощальон, а цената им също е 8 лв.. За съпоставяне същият размер, създаден в България, коства 20-22 лв. и с доставка по пощальон се доплащат още 8 лв.. За най-масовия размер 60/90 цените варират сред 2,50 и 5 лв.. Китайските не съблюдават въобще критериите и родните стандарти за направа, само че за сметка на това се продават като топъл самун.

Лицензираните компании у нас за шиене на флагове съблюдават съответни стандарти за типа плат, нюанса на цветовете и размерите. Като цяло не е проблем вносът на трибагреници от Турция и Китай, само че би трябвало тези, които ги поръчват на едро, да задават на тамошните производители критериите и стандартите, които се изискват.

Това обаче сигурно ще оскъпи продукцията. В уеб страниците за онлайн търговия в навечерието на Трети март има и ликвидация на всевъзможни ордени. Сред най-търсените са ордените за смелост, кокарди с лъвчета, самите лъвчета от българския герб и редица медали и оценки, свързани с националната ни история. Цените им варират от 30 лв., само че има и редки екземпляри, които се продават за 500 лв..

Истински родолюбиви българи, както и редица държавни институции и институции, читалища, учебни заведения и университети поръчват напълно от български компании. Задават се и параметри за направа на флагове, както и герб на България.

Флаговете, които се оферират от родните търговци в интернет, са на цени от 8 до 22 лв. според от размера, демонстрира инспекция в уеб страниците. Големите флагове, които са над 160 см, са от 25 до 30 лв.. В интернет могат да се намерят и първокласни знамена от сатен със златни ресни, като за размери от 90 на 150 см цената е 120 лв.. Популярните хартиени флагове са по 60 стотинки за брой, като се оферират в пакет над 1000 броя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР