Китайски учени и техни чуждестранни колеги наскоро чрез проследяване на

...
Китайски учени и техни чуждестранни колеги наскоро чрез проследяване на
Коментари Харесай

Някои от предците на коренното население на Америка и Япония вероятно са мигрирали от Китай

Китайски учени и техни задгранични сътрудници неотдавна посредством следене на ДНК откриха доказателства за човешки миграции от северното крайбрежие на Китай към Америка и Япония през ледниковата ера, съобщи .

Широко признатата догадка е, че предците на индианците са пристигнали най-вече от Сибир. Последните генетични, геоложки и археологически открития обаче демонстрират, че е имало доста талази от човешка миграция към Америка от разнообразни елементи на Евразия.

Учените от Института по зоология към Китайската академия на науките и други институции в Китай, както и техни сътрудници от Италия, събрали проби от ДНК на над 100 000 модерни и 15 000 антични поданици на Евразия. Те открили съществуването на две миграционни талази от северното крайбрежие на Китай към Америка – първата по време на ледниковата ера преди 26 000 и 19 500 години, а втората през последвалия интервал на размразяване на ледовете, т.е. преди 19 000 и 11 500 години. Учените разкрили също, че по време на втората вълна група от антични хора, споделящи една и съща родословна линия, са мигрирали в Япония.

Проучването оказва помощ да се обяснят археологическите прилики сред палеолитните поданици на Китай, Япония и Америка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР