Снощи, в предаването Още от деня по БНТ Атанас Атанасов

...
Снощи, в предаването Още от деня по БНТ Атанас Атанасов
Коментари Харесай

Ген. Атанас Атанасов: Надявам се да получим подкрепата на българските граждани и да бъдем част от следващото управление

Снощи, в предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Атанас Атанасов сподели, че на тези избори няма да се борят за оцеляване. „ На тези избори ще се борим да продължи смяната и България да стъпи твърдо по своя европейски път на развиване. "

" Ясно е, че има разочаровани хора измежду нашите гласоподаватели. В идващия месец ще се опитаме да разбираем на тези хора, за какво влязохме в това ръководство. Със сигурност бяхме подложени на огромен бойкот от страна на сътрудниците ни в ръководството. България не получи втория транш по ПВУ, тъй като не бяха признати няколко закона, като всичките бяха свързани с битката с корупцията. Партньорите ни демонстрираха явно отвращение да се одобряват тези закони. Народът ни изпраща в Народното събрание, с цел да съставим работещо държавно управление. Ние направихме това. Тази коалиция беше единствената допустима. В една коалиция има противоборство. Правителство на на акад. Денков беше сполучливо. За мен единствената неточност беше, че от време на време не действаше по-твърдо ", добави той.

" В предизборната акция желаеме да демаскираме последните компромати по отношение на ПП-ДБ. Последният подобен е този с " Корал ". Това е едно Неправителствени организации - нито има пари, нито нищо. Искам да попитам - работа ли е на ДАНС да фабрикува такива компромати тъкмо преди изборите и то за една политическа мощ, която се бори за властта? Аз бях ръководител на комисията " Глеб Мишин ". Установихме, че актуалният ръководител на ДАНС е разрешил над 300 непозволени издавания на български паспорти на съветски жители. Ето това е пробив в националната сигурност, а не " Корал ". Една от аргументите да се провали ротацията е тъкмо това - нежаланието на сътрудниците ни да се реформират службите за сигурност. Някой им дръпна спирачките ", разкри ген. Атанасов.

" Аз съм сигурен, че в случай че не желаеме да провалим идващия парламент, би трябвало да седнем още веднъж на масата за договаряния и да съставим стратегия за ръководство. Ние не сме любовници с ГЕРБ, с цел да си прощаваме. България има потребност от работещо постоянно държавно управление. Това е единственият път, с цел да не се ръководи властническо страната от Борисов и Пеевски. Нека да забележим по какъв начин ще наподобява Народното събрание и ще забележим с кой ще преговаряме. Ние ще търсим болшинство за сформиране на държавно управление без гласовете на Движение за права и свободи. Гласове от Движение за права и свободи ще търсим само, когато са нужни над 121 гласа за вземането на решения - примерно промяната на членовете на регулаторите, тъй като ние се превърнахме в страната на изтеклите мандати ", разгласи водачът на ДСБ.

Ние ще водим положителна предизборна акция. Искаме да убедим жителите какъв брой е значимо пълноправното ни участие в Шенген, участието ни в Еврозоната, промяната на службите, регулаторите. Надявам се да получим поддръжката на българските жители и да бъдем част от идващото ръководство ", приключи ген. Атанас Атанасов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР