Китайски учени и чуждестранните им колеги установиха, че масата на

...
Китайски учени и чуждестранните им колеги установиха, че масата на
Коментари Харесай

Млечният път тежи по-малко от предполаганото досега

Китайски учени и задграничните им сътрудници откриха, че масата на Млечния път е към 550 милиарда пъти по-голяма от тази на Слънцето. Това е съвсем на половина по-малко от откритията на други екипи.

Резултатите от изследването бяха оповестени неотдавна в сп. „ Monthly Notices of the Royal Astronomical Society “.

„ Според нашите последни резултати Млечният път евентуално е „ по-тънък “ от предполаганото до момента. Това значи, че в галактиката има доста по-малко несветеща, само че гравитационна тъмна материя “, сподели Сюе Сянсян в изявление за Синхуа, която е член на екипа и академик от Националната астрономическа обсерватория към Китайската академия на науките. Тя добави, че масата е от решаващо значение за изследванията на динамичността на галактиката, само че към момента съществуват несъгласия поради лимитираните наблюдения.

Учените от китайския университет „ Трите проломи “, австралийския технологически университет „ Сиунбърн “, шанхайския университет „ Дзяотун “ и други, получиха резултатите от това изследване въз основата на данни от китайския телескоп LAMOST и спътника Гая на Европейската галактическа организация.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР