Китайски компании, засегнати от изпълнителната заповед на бившия президент на

...
Китайски компании, засегнати от изпълнителната заповед на бившия президент на
Коментари Харесай

Китайски компании планират да съдят правителството на САЩ след съдебната победа на Xiaomi

Китайски компании, наранени от изпълнителната заповед на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп за възбрана на американските вложения в тях, възнамеряват да съдят държавното управление на Съединени американски щати, откакто в петък федерален арбитър анулира сходно разпореждане за основания в Пекин производител на смарт телефони Xiaomi, съобщи Ройтерс.

Адвокати, осведомени с въпроса, настояват, че някои от блокираните китайски компании водят договаряния с правни адвокатски фирми, измежду които Steptoe & Johnson и Hogan Lovells, насърчени от решението на окръжния арбитър Рудолф Контрера да анулира прибавянето на Xiaomi в американския черен лист, в които влизат компании, за които е счита, че имат връзка с въоръжените сили на Китай.

Решението на администрацията на Тръмп да включи Xiaomi в възбраната, което докара до заличаване на 10 милиарда $ от пазарния й дял и до поевтиняване на акциите на компанията с 9,5% през януари, щеше да накара вложителите да се разделят с всичките си активи във компанията.

„ Компаниите се свързват с юристи, с цел да оспорят включването си в черни описи и основанията за това “, сподели Уенди Уайсонг, ръководещ сътрудник на хонконгския офис на Steptoe & Johnson - правна адвокатска фирма със седалище във Вашингтон. Тя обаче отхвърля да показа имената на фирмите, които водят сходни договаряния.

Контрера окачестви процеса по включване на компании в капиталовата възбрана на американското държавно управление като „ надълбоко изопачен “ и учреден единствено на два критерия – преди всичко развиването на 5G технологии и изкуствен интелект, които министерството на защитата смята, че са от „ основно значение за модерните военни интервенции “ и на второ премия, дадена на създателя и основен изпълнителен шеф на Xiaomi Лей Юн, от организация, за която се твърди, че оказва помощ на китайското държавно управление да отстрани бариерите сред комерсиалния и военния бранш.

Съдията означи, че 5G технологиите и изкуственият разсъдък бързо си пробиват път и се трансформират в общоприет съставен елемент на потребителската електроника, както и че от 2004 година насам 500 бизнесмена са получили въпросната премия, в това число водачи на компания, разработваща бебешки формули.

 „ Фактите, довели до включването на Xiaomi в листата са съвсем смехотворни, като считам, че това решение ще накара други компании да потърсят помощ “, сподели Брайън Игън, някогашен съветник в Белия дом и Държавния департамент, който също работи в Steptoe.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР