Китайски държавни медии подчертаха ограниченията на новите санкции на ООН

...
Китайски държавни медии подчертаха ограниченията на новите санкции на ООН
Коментари Харесай

САЩ да не се стремят към геополитическа доминация, зоват от Китай

Китайски държавни медии подчертаха рестриктивните мерки на новите наказания на Организация на обединените нации против КНДР и също по този начин жигосаха " арогантността " на Съединени американски щати, отбелязвайки, че Вашингтон би трябвало да разбере, че също има роля в намаляването на напрежението, осведоми Ройтерс.

 Организация на обединените нации одобри нови наказания против Северна Корея
Организация на обединените нации одобри нови наказания против Северна Корея

Резолюцията беше импортирана от Съединени американски щати

Единодушно в събота Съветът за сигурност на Организация на обединените нации наложи нови наказания на Северна Корея, които могат да обиден 1/3 от годишния експорт на Пхенян, който е в размер на към 3 милиарда $.

Изготвената от Съединени американски щати резолюция включва възбрана за експорт на въглища, желязо, желязна руда, олово, оловна руда и морска храна. Също по този начин не разрешава на страните да усилват броя на наетите севернокорейски служащи в чужбина, не разрешава се откриването на взаимни предприятия с КНДР и никакво ново вложение в настоящите взаимни предприятия.

В коментар на основната си страница формалният вестник на Комунистическата партия People`s Daily написа, че откритата насмешка на КНДР над разпоредбите на Организация на обединените нации с ракетните тествания значи, че би трябвало да бъде осъдена, само че глобите би трябвало да бъдат целенасочени.

Според изданието обаче глобите не би трябвало да оказват отрицателно въздействие върху елементарните хора и трети страни, а също по този начин би трябвало да се избегне злополука, която може да засегне живота на хората и филантропичната обстановка.

" Прецизен удар е основна част от глобите ", добавя изданието.

Обаче китайското издание Global Times написа в редакторски материал, че Съединени американски щати би трябвало да обуздаят " моралната си надменност към КНДР ".

" Трябва да се подсети на Запада да се въздържа. Ако има вяра, че единствено Северна Корея, а не Съединени американски щати и Южна Корея имат виновност за нуклеарния проблем, това неуместно мислене няма да помогне за разрешаването на рецесията ", написа вестникът.

" Съединени американски щати би трябвало да се стремят към мир и взаимно битие, а не към геополитическа доминация ", приканва вестникът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР