Китайската централна банка обяви, че всички транзакции с криптовалути са

...
Китайската централна банка обяви, че всички транзакции с криптовалути са
Коментари Харесай

Китай обяви всички транзакции с криптовалута за незаконни


Китайската централна банка разгласи, че всички транзакции с криптовалути са противозаконни. „ Свързаните с виртуална валута икономически действия са противозаконни финансови действия “, съобщи Китайската национална банка и предизвести, че сходна активност „ съществено заплашва сигурността на активите на хората “.

Китай е един от най-големите пазари на криптовалута в света. Колебанията там постоянно оказват въздействие върху световната цена на виртуалните пари. Закономерно след обявлението на Китай последва забележителен срив в цените на цифровите “монети”.

Ходът е най-новият в националното гонене на Китай против явлението, което страната преглежда като „ нестабилна, спекулативна инвестиция “ в най-хубавия случай, а в най-лошия – способ за пране на пари. Досега търговията с криптовалути бе публично неразрешена в Китай, още от 2019 година, само че продължаваше онлайн посредством задгранични тържища.

През май китайските държавни институции предизвестиха купувачите, че няма да имат отбрана, с цел да продължат да търгуват с биткойн и други валути онлайн. От юни бе подредено на банките и платежните платформи да спрат да посредничат в транзакции с криптовалути и бе издадена възбрана за „ рандеман “ на такива.

Новото решение на Китай обаче е най-пресният индикатор, че страната има явното желание да спре търговията с криптовалута във всичките й форми. От изказването излиза наяве, че хората, които са забъркани в „ противозаконни финансови действия “, правят закононарушение и ще бъдат съдени. Работата на задграничните уеб страници, предоставящи такива услуги на китайски жители онлайн, също ще се смята за противозаконна активност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР