Китайската технологична компания ByteDance, която е собственик на социалната мрежа

...
Китайската технологична компания ByteDance, която е собственик на социалната мрежа
Коментари Харесай

Собственикът на TikTok отчете 111% скок на приходите за 2020 г.

Китайската софтуерна компания ByteDance, която е притежател на обществената мрежа TikTok, регистрира, че приходите й през 2020 година са се удвоили, съобщи Си Ен Би Си, базирайки се на осведомени източници.

Приходите на компанията за предходната година са достигнали 34,3 мрлд. $, което съставлява растеж от 111% на годишна база. Брутната облага на компанията е повишена с 93% до 19 милиарда $.

През 2020 година ByteDance е записала 1,9 млн. дейни консуматори месечно, като в тази численост влизат потребителите на приложението за шерване на къси видеа TikTok, неговата китайска версия Douyin, новинарския агрегатор Toutiao и други

Бързият напредък се отразява на ентусиазма към ByteDance, която е частна компания. Според някои анализатори пазарната и оценка е над 100 милиарда $.

За предходната година компанията е записала оперативна загуба от 2,1 милиарда $ по отношение на оперативна облага от 684 млн. $ миналата година.

Китайската софтуерна компания откри триумф на интернационалните пазари с TikTok, който обаче и донесе проблеми с администрацията на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Наскоро президентът на Съединени американски щати Джо Байдън анулира три изпълнителни заповеди от ерата на Тръмп, които  имаха за цел да забранят преводите сред американски бизнеси и притежаваните от Китай приложения TikTok и WeChat.

Байдън ги размени с нов декрет, който разпорежда на Министерството на търговията да проучва приложенията, свързани с задгранични съперници, за „ неприемливи опасности “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР