Китайската сонда изпратена на Луната за събиране на материал, която

...
Китайската сонда изпратена на Луната за събиране на материал, която
Коментари Харесай

Лунните проби от Chang`e 5 вече са в Пекин

Китайската сонда изпратена на Луната за събиране на материал, която по-рано тази седмица сполучливо качна, към този момент е в Пекин, съобщи " Евронюз ".

Пробите, които тя донесе, са подготвени за разбор.

Това е забележителен триумф за лунната стратегия на Китай и нейните водачи се надяват, че това е единствено първа стъпка.

" Следващата година и идната година ще бъде доста натоварено време за нашите галактически стратегии. Планираме да приключим 11 задачи в границите на две години ", сподели Ву Янхуа, заместник-администратор на Китайската национална галактическа администрация и заместител основен пълководец на Програмата за проучване на луната на Китай.
 Chang`e 5 дойде в Китай
Chang`e 5 дойде в Китай

Достави първите лунни проби на Земята от четири десетилетия

" Нашите проекти включват Chang`e-7 и Chang`e-8, които ще използваме като опция за съдействие с интернационалните организации, с цел да проучим построяването на научноизследователска станция на Луната. "

Припомняме, че Chang`e 5 приключи задачата си при започване на декември и се приготвяше да достави първите лунни проби на Земята от четири десетилетия .

Китай стана първата страна през последните 44 години (след руския уред Луна-24 през 1976 г.), която осъществя сходен план.

Целта на задачата бе събиране на 2 кг материал от региона Монс Рюмкер , вулканичен комплекс в северната част на Oceanus Procellarum (Океана на бурите).

Учените се надяват пробите да им оказват помощ да схванат повече за произхода на Луната , образуването и вулканичната интензивност на повърхността.
 Китайската сонда на Луната завърши задачата по събиране на проби
Китайската сонда на Луната завърши задачата по събиране на проби

Корабът Chang`e-5 кацна на небесното тяло във вторник

Корабът Chang`e 5 с маса 8,2 тона бе
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР