Китайската онлайн платформата за търговия на дребно Temu най-вероятно ще

...
Китайската онлайн платформата за търговия на дребно Temu най-вероятно ще
Коментари Харесай

Китайската Temu се изправя пред по-строги регулации в Европейския съюз

Китайската онлайн платформата за търговия на дребно Temu най-вероятно ще попадне под по-строгите регулации за онлайн наличие в Еворпейския съюз (ЕС), ориентирани към множеството високотехнологични компании, с изключение на най-малките.

Съгласно Директивата за цифровите услуги на Европейския съюз фирмите с повече от 45 милиона консуматори са обозначени като доста огромни онлайн платформи и от тях се изискват повече ограничения за битка с противозаконното и нездравословно наличие, както и с подправените артикули на техните платформи.

Правилата към този момент се ползват по отношение на софтуерни колоси като Meta Platfroms, Гугъл, Х и TikTok.

Temu, която навлезе на пазара на Европейски Съюз доскоро повече от година, декларира, че има към 75 милиона средномесечни дейни консуматори в Европейския съюз.

Така тя също попада във фокуса на директивата, която цели да обезпечи по-безопасна онлайн среда за потребителите. Освен за разпространяване на нелегално наличие, платформите с достъп до доста хора, би трябвало да наблюдават и за продажба на рискови или фалшифицирани артикули или за предложение на противозаконни услуги, излагащи клиентите на риск.

В случая на, където онлайн се продават всевъзможен тип артикули, използването на директивата значи по-строг надзор точно върху евентуалната продажбата на рискови или подправени артикули.

Европейската комисия, представена от Reuters декларира, че е наясно с обстоятелството, че броят на потребителите на Temu е надхвърлил прага по Закона за цифровите услуги.

" Ние сме в контакт с платформата предвид на възможни инструкции в бъдеще ", означи представител на Комисията.

В обсега на Директивата за цифровите услуги по брой потребителите попада и другата китайска онлайн платформа за продажби на фешън артикули Shein.

Онлайн търговецът регистрира през предишния месец 108 милиона средномесечни дейни консуматори в страните от Европейски Съюз. Reuters напомня, че с Shein също се разисква въпроса за попадането ѝ под по-строгите регулации.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР