Китайската марка Exeed, която е собственост на компанията Chery Automobile,

...
Китайската марка Exeed, която е собственост на компанията Chery Automobile,
Коментари Харесай

Китайци представиха хибридна система с 1000 км пробег

Китайската марка Exeed, която е благосъстоятелност на компанията Chery Automobile, създаде неповторима хибридна система, наречена ET-i (от Exeed + Electric, Technology и Intelligent). Тя ненапълно повтаря показана преди време L.E.M.O.N. DHT на Great Wall, само че има и някои разлики.

На пръв взор хибридната ET-i прилича системата Kunpeng DHT, която Chery показа преди време, защото предлага сходни параметри. Названието на системата „ 3-3-9-11 “ значи три мотора, три закрепени предавки, девет режима на работа и единадесет „ скоростни “ профила.

В основата на задвижващия елемент е 4-цилиндров турбо-двигател 1.5 TCI с мощ от 156 к.с. и 230 Нм въртящ миг. Той е допълнен от 2 електромотора, интегрирани в роботизираната скоростна кутия DHT. Първият дава 75 к.с. и 160 Нм, а вторият – 95 к.с. и 155 Нм. Съвкупната мощ е 326 к.с. във разновидността с предно предаване и 460 к.с. в този със задвижване на четирите колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава надлежно 7,0 и 4,0 секунди.

Използваната технология предлага с 9 режима на работа и 11 профила на скоростта. Това разрешава понижаване на потреблението на гориво в града с 55%, а при шофиране с по-висока скорост на автомагистрала – с 35%. Системата ET-i може да работи в пореден режим, когато автомобилът се зарежда от електрическа двигателна сила, а моторът с вътрешно горене зарежда единствено батерията, както и в успореден режим.

В взаимозависимост от метода на придвижване, елементът задейства автоматизирано единия или двата електромотора, свързва мотора с вътрешно горене към задвижващите колела или го употребява като генератор. За ET-i са готови обособени стратегии за придвижване по автомагистрали, тапи, изпреварвания, шофиране по сняг и лед и доста други. Пробегът с изцяло заредени акумулатори в хибридите Exeed ще надвиши 1000 км, а междинният разход на гориво е 1,0 л/100 км.

Това ще бъде първата хибридна система в гамата на китайската марка. Засега кросоувърите на Exeed са оборудвани с турбо-двигатели 1.5 TCI, 1.6 TGDI и 2.0 TGDI, съчетани със 7-степенна роботизирана скоростна кутия Getrag или със CVT.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР