Китайската кухня е известна по цял свят със своето богатство

...
Китайската кухня е известна по цял свят със своето богатство
Коментари Харесай

Кулинарните традиции в Китай

Китайската кухня е известна по целия свят със своето благосъстояние от аромати и технологии за подготвяне на храната. Независимо дали си приготвяте китайско у дома или посещавате китайски ресторант, няма по какъв начин да останете разочаровани от избора, който сте създали.

Едно от нещата, които вършат китайската кухня неповторима, е потреблението на технологията на приготвянето на храна на уок. Чрез този специфичен съд, който се явява тип тиган, само че е с доста дебело дъно, храната се резервира извънредно свежа и след термичната ѝ обработка.

Характерно за китайската кухня е и приготвянето на храна с изсушени зеленчуци. Преди да стане прочут методът на консервирането на храната или на замразяването на продуктите, китайците са ползвали съхранението им посредством изсушаване, което е необятно публикувано и през днешния ден.

Освен, че сушените артикули са доста по-евтини от свежите, те способстват и за обогатяването усета на доста обичайни китайски ястия. Така да вземем за пример сушените гъби са постоянно желани от пресните. Това важи и за огромна част от мидите, рапаните и другите морски деликатеси.

 Китайско

Надали има друга кухня по света, в която толкоз да се натъртва на чувството за прохлада на продуктите. Независимо дали те се пекат, пържат, варят или панират, всичко би трябвало да се усеща хрупкаво и прясно.

Поради огромния размер на страната мъчно може да бъде несъмнено едно особено меню за китайската кухня. В взаимозависимост от това дали се намирате на север към Пекин или на запад към Сечуан, можете да се сблъскате с радикално друга кухня. Това, което е главно за цялостен Китай обаче е, че не може да се седне на масата без ориз или някаква зърнена храна.

Той би трябвало да е придружаван от други ястия, като броя им нормално зависи от броя на хората, които са седнали на масата. Колкото повече са спомагателните ястия, сервирани към ориза, толкоз по-специален е мотивът.

 Китайска Храна

Оризът е главната храна за цялостен Китай като се изключи северната му част, където се натъртва повече на спагетите, оризовото фиде и други Без значение какво се сервира на масата постоянно се сервират и клечки.

Бобовите култури също заемат доста значима роля при приготвянето на китайските ястия. Играят ролята на млечните артикули, по този начин публикувани на Запад. От подправките най-често употребявани са джинджифил, кориандър, чили и канела.

Вижте някои китайски предписания: Пълнено пиле по китайски, Салата със спагети и китайско зеле, Китайска салата от патладжани, Китайски язвен сос, Ребърца по китайски.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР