Китайската космическа станция Тянгун-1“ се очаква да падне на Земята

...
Китайската космическа станция Тянгун-1“ се очаква да падне на Земята
Коментари Харесай

България е застрашена! Тянгун 1 пада около 42-рия паралел

Китайската галактическа станция „ Тянгун-1 “ се чака да падне на Земята сред 31 март и 2 април. Това демонстрира информация в Центъра за следене на галактическите парчета в Европейската галактическа организация (ЕКА), оповестява Нова тв.

С всеки час прогнозите затварят необятния времеви прозорец, само че към момента точната дата и час на конфликта не са ясни. Под въпрос е и зоната, в която ще паднат отломките. Засега е ясно, че в Северното полукълбо това може да се случи към 42 паралел. На тази географска широчина в Европа са Испания, Франция, Италия, Черна гора, Албания, Сърбия, Македония и България. Станцията “Тянгун 1 ” е необитаема от 2013 година насам, а през 2016-а наземният надзор загуби напълно връзка с апарата.

Известният като “Небесният замък ” галактически транспортен съд е дълъг 12 м и тежи 8,5 тона. В момента обикаля към Земята на височина към 250 км. “Тянгун 1 ” ще влети в земната атмосфера със скорост съвсем 30 000 км/ч. По-голямата част от станцията ще се разпадне и ще изгори. Има възможност обаче парчета с тегло до 200 кг да доближат Земята. Сред тях са и резервоари с токсични субстанции. В околните дни прогнозите за точния ден и час на удара ще станат по-точни. ЕКА е поела ангажимент да уведоми управляващите в съответната страна за заплахата в първия вероятен миг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР