Китайската космическа станция "Тянгун-1" навлезе в земната атмосфера и изгоря

...
Китайската космическа станция "Тянгун-1" навлезе в земната атмосфера и изгоря
Коментари Харесай

Тянгун-1 изгоря над Тихия океан

Китайската галактическа станция "Тянгун-1 " навлезе в земната атмосфера и изгоря над южната част на Тихия океан, предадоха международните организации, като се позоваха на китайските галактически управляващи.

Модулът навлезе в атмосферата през днешния ден в 8.15 ч пекинско време (3.15 ч българско време) и значително изгоря, съобщи Центърът за ръководство на пилотираните полети на Китай.

По-рано китайските управляващи споделиха, че е малко евентуално огромни парчета да доближат Земята. Учени предвидиха, че станцията значително ще изгори в атмосферата и съвсем няма да съставлява заплаха за хората.

Китайският в. "Глобал таймс " съобщи, че огромният звук, който се е вдигнал в международните медии към рухването на "Тянгун-1 ", е отразявал "завистта " в чужбина към галактическата промишленост на Китай.

Апаратът излезе от надзор през 2016 година

Рискът за човек да бъде обиден от откъслек с над 200 грама тегло беше 1 на 700 милиона. Хората нямат никакво съображение да се тормозят, успокояваха авансово от Китайската стратегия за пилотирани галактически полети.

Всяка година към 100 тона неизползваеми спътници, излезли от надзор галактически апарати, употребявани горни степени на ракети и всякакво, трансформирало се в боклук съоръжение, биват привлечени в горните плътни пластове на земната атмосфера и приключват живота си като огнени следи в небето.

"Тянгун-1 " е първата галактическа станция на Китай и пробна лаборатория. Тя беше изстреляна на 30 септември 2011 година от пустинята Гоби. До нея са летели един автоматизиран и два апарата с екипаж. Постепенно станцията стартира да губи височина. Първоначалният проект беше за следено нахлуване в атмосферата, само че през март 2016 година "Тянгун-1 " излезе отвън строя и контактът с нея беше изгубен.

Дългата 10,4 м станция бе единствено един от стотиците милиони галактически боклуци, които се носят в орбитата на планетата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР