Китайската корпорация United Aircraft Corporation представи първия в света 6-тонен

...
Китайската корпорация United Aircraft Corporation представи първия в света 6-тонен
Коментари Харесай

Китай произведе първия в света 6-тонен конвертоплан

Китайската корпорация United Aircraft Corporation показа първия в света 6-тонен конвертоплан Lanying R6000, който може да извършва както пилотирани, по този начин и безпилотни интервенции. Lanying R6000 съчетава отвесното политане и кацане на хеликоптер с високата скорост на аероплан с закрепено крило. Той има оптимален обхват от 4000 км, крейсерска скорост от 550 км/ч и потенциал на потребния товар от 2 тона. Производството на самолета е напълно локализирано в Китай и внедряването му може да повлияе на транспортната инфраструктура и защитата на страната.

Този конвертоплан, с кодово име Lanying R6000, е най-модерният в света безпилотен летателен уред от самолетен клас, създаден от United Aircraft Corporation. Самолетът поддържа както безпилотни, по този начин и пилотирани интервенции и е кадърен да прави интернационалните полети на огромни дистанции.

Lanying R6000 има оптимално тегло при политане от 6 тона и потенциал за потребен товар от 2 тона. Самолетът може да транспортира до 10 пасажери на разстояние до 4000 км. Конвертопланът може да развие скорост до 550 км/ч и да доближи крейсерска височина от 7620 метра.

Lanying R6000 съчетава опциите за отвесно политане, кацане и висене, присъщи за хеликоптерите, с високата крейсерска скорост, присъща на самолетите с неподвижни крила. Тази настройка на конвертоплана, макар своите преимущества, усложнява индустриалния развой и слага високи условия към точността на сглобяване. По всичко проличава, че това не е проблем за Китай.

Новият аероплан Lanying R6000 ще се сглобява в индустриалната база на United Aircraft Corporation в Уху, един от центровете на авиационната промишленост в Китай. Обединяването на всички участници в индустриалния развой на едно място ще понижи разноските и ще форсира развиването на новите технологии. Производството на самолета е напълно локализирано, като всички съставни елементи се създават в страната.

За 10 години развиване авиационният промишлен парк в Уху е събрал към 200 предприятия, обхващащи цялата индустриална верига – научноизследователска и развойна активност, произвеждане, поддръжка, обслужване, употреба, образование, логистика и други области.

Според специалисти от сектора въвеждането в употреба на самолета Lanying R6000 ще докара до гражданска война в транспорта на пасажери и товари и ще повлияе на развиването на области като транспортната инфраструктура, логистиката, реагирането при изключителни обстановки и отбранителната дарба на страната.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР