Граждани се събраха пред сградата на районната община Оборище в

...
Граждани се събраха пред сградата на районната община Оборище в
Коментари Харесай

Протест срещу изграждането на бежански център в столичния район Оборище

Граждани се събраха пред постройката на районната община " Оборище " в София в символ на митинг против построяването на бежански център в региона. Това е следващ митинг против построяването на център за резидентна грижа за непридружени деца бежанци.

" Днешният митинг е непретенциозен, тъй като към този момент, както регион " Оборище ", по този начин и регион " Витоша " излязоха с изказвания, че се отдръпват от импортирания, малко на мрачно, отчет, с който декларират, че такива бежански центрове, даже за деца, няма да има. Днес сме тук, с цел да потвърдим нашето наличие ", сподели за БТА Венцислав Банчев, част от уредниците на митинга. 

Припомняме, че вчера от Район " Оборище " оповестиха, че стопират кандидатурата си за присъединяване в проекта за резидентна грижа за непридружени деца бежанци. Становището беше оповестено на Facebook страницата на региона. Оттам регистрират недопустимостта на предизборно заиграване на политически сили със ориста на деца-жертва на военни спорове и без родители и близки на територията на страната ни.

От районната администрация оповестяват, че са провели няколко срещи с поданици, бизнес и представители на общността в квартала, очакван за настаняване на малолетните деца. В резултат на което, водени от ползите и недвусмисленото предпочитание на жителите на квартала-домакин и водени от ползите на децата, които така и така са травмирани от сполетялото ги в родните им страни, имат потребност от спокоен и сигурен дом за живот и акомодация, регионът стопира кандидатурата си за присъединяване в плана. 

Вчера столичния район " Витоша " също отдръпна поддръжката си за проекта за създаване на обществена услуга в кв. " Княжево ", предопределена за резидентна грижа за непридружени деца бежанци от уязвими групи. След деликатно чуване на мнението на локалната общественост и спомагателни изследвания стигнахме до заключението, че препоръчаната локация не дава отговор на нужните стандарти за обезпечаване на съответна обществена грижа за децата, показват от регион " Витоша ". 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР