Китайската икономика възстановява потреблението на услуги, сочат данни, цитирани от

...
Китайската икономика възстановява потреблението на услуги, сочат данни, цитирани от
Коментари Харесай

Китай увеличава с 20 % потреблението на услуги вместо купуването на стоки

Китайската стопанска система възвръща потреблението на услуги, сочат данни, представени от Радио Китай. В предишното моделът на ползване в Китай е бил ориентиран към „ пазаруване на артикули “. Сега обаче последователно потреблението на услуги придобива по-голямо значение. То съставлява над 40% от разноските за ползване на глава от популацията в Китай, оповестява медията. Според нея тази промяна и рационализиране на структурата на потреблението основава нови благоприятни условия за развиване на мултинационалните предприятия.

През първите 7 месеца на тази година продажбите на дребно на услуги са се нараснали с 20,3% на годишна база. Благодарение на потреблението и туризма през лятната почивка, търсенето на разнообразни услуги като спортните и развлекателни действия се усилва бързо. През същия интервал общите продажби на дребно на потребителски артикули се усилиха със 7,3% на годишна база.

Държавният съвет на Китай одобри нови насоки за по-нататъшното усъвършенстване на пазарната среда и възстановяване на напъните за привличане на задгранични вложения, които обгръщат 24 съответни ограничения и доста от тях са свързани с разширението на бранша на услугите. Експертите в бранша акцентират, че по-нататъшното отваряне на телекомуникациите, финансите, биомедицината и други области значи повече благоприятни условия за задграничните вложители за присъединяване в развиването на китайската промишленост на услугите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР