Китайската икономика ще расте през 2020 година, въпреки сътресенията от

...
Китайската икономика ще расте през 2020 година, въпреки сътресенията от
Коментари Харесай

Икономиката на Китай се съвзема с бързи темпове, ще отбележи и ръст

Китайската стопанска система ще пораства през 2020 година, макар разтърсванията от пандемията, демонстрира отчет на интернационалната компания за ръководство на риска " Кофас ". 

Най-голямата азиатска стопанска система освен съумява да се възвърне бързо от следствията от пандемията от Covid-19, само че и чака ритъм на напредък от 4% през 2020 година, допълват от " Кофас ".

Комунистическата партия на Китай предвиждаше растеж от 5,6 % през тази година, само че настъплението на COVID-19 ограничи постигането на този резултат. Въпреки това се чака държавното управление да съумее да ограничи шока, вследствие на което да бъде реализиран растеж на стопанската система за 2020 година

„ Създаденият по-устойчив модел на напредък, воден от потреблението, би могъл да докара до удобен резултат през първата половина на 2021 година Това би разрешило на китайското държавно управление да реализира задачата си, което безспорно ще даде позитивно отражение освен върху Китай, а и върху останалите стопански системи по света “, показа шефът на Кофас, Пламен Димитров.

Икономиката към момента е изправена пред провокации, само че набелязаните и подхванати от китайските управляващи дейности за компенсиране на въздействието на пандемията и реализиране на стабилизация и напредък стартират да дават резултат. Народната банка на Китай (PBOC), да вземем за пример, вкара понижаване на лихвите. Независимо от гъвкавостта, обезпечена от тези решения, ще бъде належащо страната да прибегне до нападателно парично и фискално облекчение, с цел да реализира консолидация на своята стопанска система.

Все отново, би трябвало да се има поради, че за разлика от 2009 година, маневрите, които управляващите биха могли да подхващат сега са доста по-ограничени. Така да вземем за пример, валутните запаси (FX) не са задоволителни за покриване на изходящите потоци това би могло да окаже амортизационен напън върху китайския юан. На фискалния фронт спомагателните вложения в инфраструктура ще усилят задлъжнялостта на локално равнище, което ще докара до напън върху банковия бранш и мощно задлъжнелите корпорации. В този подтекст е допустимо и нарастване на просрочените облигации и корпоративна неплатежоспособност както и напъните за преструктуриране в банковия бранш. Като се има поради деликатният баланс, който ще се изисква, шансът за погрешно използване на фискални политики е по-висок от всеки път.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР