Китайската финтех комапния Lufax полага основите за международно разширяване през

...
Китайската финтех комапния Lufax полага основите за международно разширяване през
Коментари Харесай

Китайската финтех комапния Lufax се готви за международно разширяване след IPO-то си в САЩ

Китайската финтех комапния Lufax поставя основите за интернационално разширение през идващите пет години посредством паричната инжекция, пристигнала от първичното й обществено предложение (IPO)  в Съединени американски щати. Това съобщи пред Си Ен Би Си основният изпълнителен шеф на компанията Грег Гиб.

Компанията събра 2,36 милиарда $ при своето IPO в петък, като книжата и поевтиняха с към 14,3% на фона приключването на борсовата търговия при цена от 12,85 $ за акция, което е 4,8% по-ниска от първичната цена от 13,50 $ за акция. Този резултат идва на фона на огромните разпродажби на американския пазар през предходната седмица.

Lufax, която има поддръжката на финансовия колос Ping An Group, обмисля слагане на по-голям акцент върху интернационалните пазари.

„ Ние гледаме на интернационалното разширение, изключително в Югоизточна Азия, като на огромна дълготрайна опция. Въпреки това, даже обединени, пазарите в района са по-малки от обособени провинции в Китай, тъй че нашият първи приоритет си остава локалния пазар “, разяснява Гиб.

„ Ако обаче наблюдавате измененията, които се случват в района на „ Големия залив “, ние считаме, че в този момент е верния миг да стартираме подготовка за разширение през идващите пет години “, прибавя той.

Зад проекта за т.нар „ Голям залив “ стои желанието на Китай да свърже Хонконг и Макао с огромните градове в южната част на страната като Шънджън и Гуанджоу.

През 2017 година Lufax пусна платформа за ръководство на благосъстоянието в Сингапур. Тя също по този начин предлага финансови услуги в Индонезия и Хонконг.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР