Китайската философия за живот е една от най-богатите и много

...
Китайската философия за живот е една от най-богатите и много
Коментари Харесай

Вижте кои са 7-те храни за щастлив живот според китайския календар

Китайската философия за живот е една от най-богатите и доста мощно публикувани по света. Символиката й обгръща доста култури и смисли на съвсем всичко. Храната е с извънредно доста символика. Представяме ви седем храни, които носят шанс съгласно китайския календар:

Кнедли
Тази храна датира от съвсем 2000 години. Вярването е, че колкото повече кнедли изядете, толкоз повече пари и благосъстояние ще натрупате. Кнедлите символизират смяна. Може да ги хапвате задушени на пара, пържени или пържени.

Цяла риба
Когато решите да консумирате риба е доста значимо тя да бъде цяла. Яденето на цялата риба би трябвало да консолидира остатъка от предходната година и да ви разреши да я превърнете в още по-голям разцвет през идната година. Рибата се движи напред, в никакъв случай обратно.

Пролетни рулца
Пролетта е знак на началото и на новото. Пролетните ролки съставляват златни кюлчета, символизиращи благосъстоянието. Обикновено те са пържени, само че можете да ги печете и да ги сервирате със сос за потапяне.

Пекинска патица
Кожата на патицата е алена, което е късметлийския цвят в китайската просвета. Винаги се сервира свежа, постепенно печена, фино нарязана, увита в фино тесто, и гарнирана със сос от хойсин, краставици и лук.

Омар и скариди
Китайците обичат да хапват определена селекция от ракообразни за вечеря. Омар и скариди нормално се сервират на тъмна плоча. Те символизират благосъстоянието и шанса за Лунната Нова година.

Юфка
На Китайската Нова година постоянно се сервира юфка. Тя символизира заричане за дълъг живот. Китайците постоянно ядат юфка и на втория ден от Лунната Нова година за дългоденствие.

Торта
Китайската новогодишна торта Ниан Гао (Nian Gao) се подготвя от оризово брашно. Според китайските обичаи яденето му е превъзходен метод да се отпразнува, че животът е благополучен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР