Китайската фармацевтична компания Синофарм“ (Sinopharm) и американската Мерк, Шарп енд

...
Китайската фармацевтична компания Синофарм“ (Sinopharm) и американската Мерк, Шарп енд
Коментари Харесай

„Синофарм“ получи ексклузивните права да внася в Китай лекарство на „Мерк“ срещу COVID-19

Китайската фармацевтична компания „ Синофарм “ (Sinopharm) и американската „ Мерк, Шарп енд Доум “ (Merck Sharp & Dohme, MSD) подписаха в сряда рамково съглашение за съдействие. То планува „ Синофарм “ да бъде извънреден представител на MSD за вноса в Китай на лекарството против COVID-19 „ Молнупиравир “ (Molnupiravir).

Двете страни също по този начин ще договарят за осъществимостта на механически трансфер, тъй че „ Молнупиравир “ да може да се създава в континенталната част на Китай.

„ Молнупиравир “ е един от двата най-използвани орални медикамента за лекуване на COVID-19. Другият е „ Паксловид “ (Paxlovid) на „ Пфайзър “. Към момента „ Молнупиравир “ е утвърден или пуснат за незабавна приложимост допълнително от 40 страни, в това число Съединени американски щати, Австралия, Япония, Южна Корея, Европейския съюз, както и в китайските райони Хонконг и Тайван.

„ Молнупиравир “ е перорално лекарство за леки и умерени случаи на COVID-19 при възрастни с риск от хоспитализация и затруднения. Предишни изследвания демонстрират, че използването му може доста да понижи, с до 30%, случаите на хоспитализация и гибел, и облекчава признаци като загуба на подушване, тресчица и кашлица.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР