Китайска технологична фирма XPeng Aeroht демонстрира своята двуместна електрическа летяща

...
Китайска технологична фирма XPeng Aeroht демонстрира своята двуместна електрическа летяща
Коментари Харесай

Показаха първата летяща кола

Китайска софтуерна компания XPeng Aeroht показва своята двуместна електрическа летяща кола VTOL (Vertical Takeoff and Landing) X2 на ревюто Skydive Dubai.

След политане в Дубай, X2 flying приключи своя исторически 90-минутен тестов полет, отбелязвайки една вълнуваща нова епоха на полетите на къси дистанции и интелигентни решения за подвижност. Специалният полет се организира в емирството с поддръжката на формалния сътрудник на компанията Дубайската комерсиална камара, осведоми bTV.

X2 е оборудван с умна система за надзор на полета и благоприятни условия за самостоятелен полет и е най-новото потомство летяща кола, без значение създадена от дъщерното сдружение на XPeng - XPeng Aeroht.

Колата X2 създава нулеви въглеродни излъчвания по време на полет и може да доближи скорост от 130 километра в час.

 Д-р Брайън Гу, вицепрезидент и президент на XPeng, благодари на своя стратегически сътрудник Дубайската комерсиална камара за съдействието му при навлизането на пазара в Дубай и скъпата поддръжка при улеснението на сполучливия тестов полет в Дубай.

Тестовият полет беше извършен в коридорите на GITEX Global 2022, който се организира в Световния търговски център в Дубай.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР