Китайска лаборатория създава мутантен щам на COVID-19 със 100% смъртност

...
Китайска лаборатория създава мутантен щам на COVID-19 със 100% смъртност
Коментари Харесай

Зловещо, но е истина: NYP съобщава – Китайска лаборатория създава мутантен щам на COVID-19 със 100% смъртност

Китайска лаборатория основава мутантен вариант на COVID-19 със 100% смъртност при „ хуманизирани “ мишки. „ Изненадващо “ бърза гибел – отиваш си единствено за 8 дни, демонстрира работата на учените!
В проучване, наподобяващо Ухан, китайски учени опитват с мутирал вариант НА COVID-19, който има 100% смъртност при „ хуманизирани “ мишки.

Смъртоносният вирус – прочут като GX_P2V – нападна мозъците на мишки, които са основани по този начин, че да отразяват генетичен състав, подобен с този на хората.

Това демонстрира изследване, споделено предходната седмица от Пекин.

„ Това акцентира риска от преместване на GX_P2V върху хората и дава неповторим модел за схващане на патогенните механизми на обвързваните с SARS-CoV-2 вируси “, пишат създателите.

 

 

 

 

Смъртоносният вирус е мутирала версия на GX/2017, братовчед на ковид. За който се оповестява, че е открит при малайзийски панголини през 2017 година – три години преди пандемията. Всички мишки, инфектирани с вируса, умират единствено за осем дни. Което откривателите означават като „ изненадващо “ бърза смъртност.

GX_P2V е заразил белите дробове, костите, очите, трахеите и мозъците на умрелите мишки.

Като последното е било задоволително тежко, с цел да докара в последна сметка до гибелта на животните.

В дните преди гибелта си мишките бързо са изгубили тегло, имали са прегърбена стойка и са се движили извънредно постепенно.

Най-страшното от всичко е, че ден преди гибелта им очите им са станали изцяло бели.

Макар и ужасяващо, проучването е първото по рода си, което регистрира 100% смъртност при мишки, инфектирани с вируса, обвързван с COVID-19. Далеч надхвърляйки регистрираните преди този момент резултати от друго проучване, пишат откривателите.

По-важното е, че резултатите от проучването не демонстрират ясно по какъв начин то би се отразило на хората.

Франсоа Балу, специалист по епидемиология в Института по генетика към Лондонския академични лицей, жигосва проучването като „ извънредно “ и „ научно изцяло безсмислено “.
„ Не виждам нищо, което би могло да се научи от насилственото заразяване на странна порода хуманизирани мишки със инцидентен вирус. Напротив, мога да видя по какъв начин сходни неща могат да се объркат “, написа професорът в X. „ В препринта не са посочени равнището на биологична сигурност и защитните ограничения за биологична сигурност, употребявани за проучването “, продължава той. „ Липсата на тази информация поражда притеснителната опция част или цялото това проучване, сходно на проучванията в Ухан през 2016-2019 година, които евентуално са предизвикали пандемията от Ковид-19, по несъобразителност да е било осъществено без минималните ограничения и практики за биобезопасност. Които са от значително значение за проучванията с евентуални пандемични патогени. “

Професорът по химия и химична биология в университета „ Рюгер “ Ричард Х. Ебрайт поддържа опасенията на Балу с едно просто: „ Съгласен съм “.

 

Д-р Генади Глински, пенсиониран професор по медицина в Станфорд, написа: „ Тази полуда би трябвало да бъде спряна, преди да е станало прекомерно късно„.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР