Китайска делегация, водена от вицегубренатора на провинция Нингся Хуай И

...
Китайска делегация, водена от вицегубренатора на провинция Нингся Хуай И
Коментари Харесай

Китайски вицегубернатор гостува в Монтана

Китайска делегация, водена от вицегубренатора на провинция Нингся Хуай И Чанг, посети Монтана, с цел да разиска съдействието на българската община с град Инчуан в Китайската национална република. Двете общини ще развиват взаимно земеделие, туризъм и просвета.

 kitaici_montana20181126b През август част от управата на Монтана с кмета Златко Живков гостува в КНР и подписа контракт за побратимяване с Инчуан – град с 1,6 млн поданици, който с предградията си надвишава 2 млн. души. „ Обсъдихме сферите на взаимна активност с Монтана и в едномесечен интервал ще подготвим стратегия за съответни стъпки за съдействие в земеделието, туризма, културата, образованието и спорта! ”, съобщи господин Чанг.

Вицегубернаторът на провинция Нингся предложения представители на бизнеса в Монтана да посетят следващата година китайския регион, с цел да откриват стопански контакти. „ Бизнесът е моторът на стопанската система! Ще промотираме Монтана в Китай като добра среда за бизнес и туризъм. Убеден съм, че ще станем като братя и сестри, едно щастливо семейство ”, акцентира китайският началник.

„ Гостуването на делегацията от Китай у нас е част от обиколката им в побратимените им европейски градове – в Италия, България и Норвегия. След визитата в Монтана, Берковица и Вършец се очерта сериозен техен интерес към туристическите дестинации в региона ”, показа кметът Живков. Град Инчуан е именуван „ Градът на бъдещето ” в Китай поради внедряването на високите технологии в публичния и икономическия живот. В огромна част от града има безвъзмезден достъп до Интернет, посетителите в локалната администрация се посрещат от виртуални усмихнати чиновници, а административните услуги – от изваждането на паспорт до бизнес лиценз, се правят не на гише, а по електронен път.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР