Китай заяви, че здравният министър на САЩ Алекс Азар се

...
Китай заяви, че здравният министър на САЩ Алекс Азар се
Коментари Харесай

Китай: Очевидно за политиците в САЩ животът на американците не значи нищо

Китай съобщи, че здравният министър на Съединени американски щати Алекс Азар се е справил "най-зле " в света при преодоляването на рецесията с ковид и отхвърли отправените от него рецензии по адрес на Пекин по време на тридневната му аудиенция в Тайван, съобщи Ройтерс. На постоянен брифинг представителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян сподели, че епидемията в Съединени американски щати е "вън от надзор " и че виновността за това е на Азар.

Той подцени милиони американци, страдащи от вируса, с цел да отиде в Тайван да прави политическо шоу. Поведението му още един път демонстрира, че за политиците в Съединени американски щати животът на американците не значи нищо, когато става дума за егоистично печелене на политически дивиденти, съобщи Чжао.

Вчера Азар атакува Китай за реакцията му на коронавирусната пандемият с думите, че в случай че тя беше зародила в Съединени американски щати или Тайван, тя елементарно щеше да бъде овладяна.

Американският здравен министър беше най-високопоставеният представител на Съединени американски щати, идвал на публично посещаване в Тайван през последните четири десетилетия. Визитата му се състоя на фона на внезапното утежняване на американско-китайските връзки по редица въпроси, в това число търговията, Хонконг и ковид, осведоми Българска телеграфна агенция.

Правителството на президента Тръмп нееднократно е подлагало на критика Китай, че се е опитал да скрие коронавирусната зараза, която потегли от китайския град Ухан в края на предходната годинa и че не е сътрудничил както би трябвало при шерването на информация за рецесията. Пекин отхвърля тези обвинявания.

Министърът на опазването на здравето на Съединени американски щати завърши визитата с в Тайван с остри рецензии към Китай

Вчера Доналд Тръмп съобщи, че поради пандемията връзките му с китайския му сътрудник Си Цзинпин са се влошили и че двамата не са разговаряли от много време.

Що се отнася до визитата на Азар в Тайван, то беше наказано от Китай още предходните дни. Пекин преглежда острова като своя отцепническа провинция и се зарече да го върне под собствен надзор даже в случай че е нужно със мощ. На брифинга си през днешния ден Чжао още веднъж съобщи, че Китай осъжда всевъзможни публични връзки сред Съединени американски щати и самоуправляващия се Тайван.

В Щатите е най-големият брой на заразявания и смъртни случаи от ковид в света, а Тръмп беше заклеймяван от вътрешните си критици, че не е взел задоволително на съществено "китайския вирус ", както той назовава ковид.

Китай е записал 84 737 доказани случая на ковид и 4634 смъртни случая от него. Тайван беше окуражителен от здравните специалисти за бързата си и навременна реакция на епидемията. Там има регистрирани единствено 480 доказани случая на ковид и седем умряли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР