Китай заяви, че е твърдо против дипломатическия бойкот на Съединените

...
Китай заяви, че е твърдо против дипломатическия бойкот на Съединените
Коментари Харесай

Заради бойкота на Олимпийските игри Китай заплаши САЩ с контрамерки

Китай съобщи, че е твърдо срещу дипломатическия протест на Съединените щати на Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година, като заплаши с контрамерки и жигосах известието като нарушаващо " политическия неутралитет в спорта ".

" Опитът на Съединени американски щати да се намесят в Зимните олимпийски игри в Пекин от идеологически предубеждения, учредени на неистини и клюки, единствено ще разкрие злокобните им планове ", съобщи пред кореспонденти представителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян.
Пентагонът: Съединени американски щати укрепва военните си позиции по отношение на Китай и Русия
Военните сили на Съединени американски щати ще засилят разполагането и базите си, ориентирани към Китай и Русия, като в същото време ще поддържат сили в Близкия из...

" Действията на Съединени американски щати съществено нарушават правилото на политическа индиферентност на физическото образование и спорта, открит в Олимпийската харта ", сподели той. " Китай показва безапелационното си неодобрение и мощен митинг пред Съединени американски щати, към този момент е направил уверено изказване пред американската страна и ще предприеме решителни контрамерки ", акцентира дипломатът.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР