Китай започна тридневни военни учения около Тайван в знак на

...
Китай започна тридневни военни учения около Тайван в знак на
Коментари Харесай

С тридневни военни учения Китай мъсти на Тайван за визитата на Цай в САЩ

Китай стартира тридневни военни учения към Тайван в символ на неодобрение от срещата на тайванския президент Цай Инуън с ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати, съобщава " Ройтерс ".

Китайските военни маневри, оповестени в деня след завръщането на Цай от Съединените щати, бяха предстоящи, откакто Пекин разкритикува срещата на тйванския водач с Кевин Маккарти в Лос Анджелис. Те ще продължат от 8 до 10 април.

Китай смята демократично управлявания Тайван за своя територия и в никакъв случай не се е отказвал от потреблението на мощ, с цел да го сложи под собствен надзор. От своя страна държавното управление на Тайван изрично възразява против териториалните искания на Китай.

Новината за военните учения на Пекин пристигна и единствено часове, откакто Китай беше хазаин на визита на висши европейски водачи.

Командването на Източния спектакъл на Народната освободителна войска съобщи, че е започнало патрули за бойна подготвеност и учения " Съвместен меч " към Тайван, като по-рано посочи, че ще ги организира в Тайванския пролив и на север, юг и изток от Тайван " както е планувано ".

" Това е съществено предизвестие към сепаратистките сили, борещи се за самостоятелност на Тайван, както и към тайното съглашение и провокация на външните сили и е належащо деяние за отбрана на националния суверенитет и териториалната целокупност ", се отбелязва в малко изказване.

От своя страна Министерството на защитата на Тайван съобщи, че следи обстановката, поддържа висока степен на зоркост и ще реагира по подобаващ метод, с цел да отбрани сигурността на острова.

Китай употребява визитата на Цай в Съединени американски щати " като извинение за осъществяване на военни учения, което съществено вреди на районния мир, непоклатимост и сигурност ", акцентират от ведомството.

" Военнослужещите ще реагират с невъзмутимо, рационално и съществено отношение и ще отбраняват и следят в сходство с правилата " без ескалация нито разногласия ", с цел да защитят националния суверенитет и националната сигурност ".

Тайванското министерство на националната защита заяви, че общо 42 китайски изтребителя и осем военни кораба са били засечени към острова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР