Китай започна строителството на скоростна автомагистрала Ибин - Панчжихуа, която

...
Китай започна строителството на скоростна автомагистрала Ибин - Панчжихуа, която
Коментари Харесай

Китай строи магистрала за 13,4 млрд. долара

Китай стартира строителството на скоростна автомагистрала Ибин - Панчжихуа, която ще стане най-скъпият път, изграждан до момента в страната с плануваните 13,4 милиарда $, заяви през днешния ден осведомителния портал " Чжунго синвенван ", представен от ТАСС.

Тази модерна автомагистрала ще премине по планинската околност в югозападната провинция Съчуан, а дължината й ще бъде 450 километра. Всеки километър от пътя ще коства 200 милиона юана или близо 30 милиона $. Засега не се показва по кое време ще завърши строителството на автомагистралата.

" Особеностите на локалния ландшафт са извънредно неподходящи за строителството на скоростни автомагистрали. Там постоянно стават стихийни бедствия и всичко това усложнява осъществяването на плана. В вероятност това значи, че ще би трябвало да предвидим по-високи разноски за поддръжка на пътя в задоволително положение ", разяснява пред публицисти Чен Лешен, основен инженер на обекта.

Благодарение на това трасе град Ибин, където стартира долното пълноводно течение на най-голямата река в Китай Яндзъ, ще се свърже с Панчжихуа в южната част на провинцията. Този регион е богат на минни и водноенергийни запаси. Ще бъде обезпечена и значима транспортна връзка за доставка на артикули в прилежащата провинция Юнан, която граничи с Мианма и Лаос. Очаква се планът да разреши по-ефективна битка с бедността в стопански изостаналия регион на Китай, през който ще мине новата автомагистрала.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР