Китай срещу китайски служители заради предполагаеми нарушения на човешките права

...
Китай срещу китайски служители заради предполагаеми нарушения на човешките права
Коментари Харесай

Илхан Кючюк е в списъка на Китай с контрасанкции срещу 10 европейски представители

Китай против китайски чиновници поради хипотетични нарушавания на човешките права мюсюлманското малцинство на уйгурите в района Синцзян, оповестява Ройтерс.
Китайското външно министерство уточни, че българският евродепутат Илхан Кючюк, дружно с Райнхард Бютикофер, Михаел Галер, Рафаел Глюксман, са измежду членовете на Европейския парламент, които " съществено повреждат суверенитета и ползите на Китай и злонамерено популяризират неистини и дезинформация " .
 Китай с ответна реакция поради глобите на Европейски Съюз Китай с ответна реакция поради глобите на Европейски Съюз
Китай разгласи през днешния ден, че вкарва наказания против 10 европейски жители, в това число парламентаристи и учени, както и против четири субекта, п...
По-рано Европейски Съюз упрекна китайските чиновници в всеобщи арестувания на мюсюлмански уйгури и нарушавания на човешките права в Синдзян и наложи първите си наказания против Пекин след оръжейното ембарго през 1989 година, което беше вследствие на репресиите на площад Тянанмън.
Останалите лица, глобени от Китай, са холандския политик Сьоерд Вимер Шеердсма, белгийският парламентарист Самуел Коголати, литовският народен представител Довиле Сакалиене и двама учени - Адриан Зенц от Германия и Бьорн Йерден от Швеция.
" На засегнатите от глобите лица и техните фамилии е неразрешено да влизат в континенталната част на Китай, Хонконг и Макао ", съобщи китайското външно министерство. " На тях и на фирмите и институциите, свързани с тях, също е неразрешено да вършат бизнес с Китай ".
Санкционираните субекти са Комитетът за политика и сигурност на Съвета на Европейския съюз; Подкомисията по правата на индивида на Европейския парламент; Институтът за китайски проучвания " Меркатор " в Германия и Фондация „ Алианс на демокрациите “ в Дания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР