Китай ще настоява за ядреното разоръжаване на Корейския полуостров, а

...
Китай ще настоява за ядреното разоръжаване на Корейския полуостров, а
Коментари Харесай

САЩ и Китай изложиха вижданията си за решаване на кризата със Северна Корея

Китай ще упорства за нуклеарното разоръжаване на Корейския полуостров, а решение на севернокорейската нуклеарна рецесия може да се реализира посредством договаряния.
Това съобщи китайският президент Си Дзинпин след среща с американския си сътрудник Доналд Тръмп, съобщи Reuters.
Тръмп прикани Китай и Русия да подхващат незабавни ограничения за решаването на севернокорейската нуклеарна рецесия като предизвести, че времето изтича, съобщи AFP.
„ Трябва да действаме бързо. И да се надяваме, че Китай ще бъде по-бърз и по-ефективен от всеки различен в дейностите си за решаването на този проблем “, сподели Тръмп след среща с президента на Китай Си Дзинпин.
Той изрази признателност за напъните на китайския водач да ограничи търговията и да прекъсне банковите си връзки със Северна Корея, само че в същото време насочи апел да предприеме спомагателни ограничения.
„ Китай има способността да реши казуса бързо и елементарно и аз приканвам Китай и нейния президент да работи върху това интензивно “, сподели американският водач. „ Знам едно нещо за вашия президент – в случай че той желае да постави старания, това ще се случи. Не може да има подозрение в това “, уточни Тръмп и добави: „ Призовавам и Русия да помогне в преодоляването на евентуално трагичната обстановка “.
Има решение на казуса със Северна Корея, добави Тръмп. " Срещата тази заран беше чудесна, обсъдихме Северна Корея и в действителност имам вяра, че има решение по този въпрос ", сподели Тръмп, представен от Фокус.
Същевременно Тръмп изрази страдание, че предходните администрации на Съединени американски щати са позволили американската търговия с Китай да излезе от релси и акцентира, че под неговото управление Белият дом ще работи за това търговията да стане почтена и за двете страни.
Северна Корея и търговията бяха в центъра на полемиките сред двамата водачи. Миналата седмица Тръмп за следващ път разкритикува големия търговски остатък на Китай в търговията със Съединени американски щати, като го дефинира като „ позорен “ за американския народ, и упрекна Пекин в нечестни търговски практики. От своя страна Пекин упорства за унищожаване на наложените от Съединени американски щати ограничавания върху китайските вложения в Щатите и върху износа на високи технологии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР