Китай ще изпрати специален пратеник в Северна Корея тази седмица,

...
Китай ще изпрати специален пратеник в Северна Корея тази седмица,
Коментари Харесай

Пекин праща свой човек да уговаря Ким за ядрените му оръжия


Китай ще изпрати специфичен делегат в Северна Корея тази седмица, оповестиха от държавното управление в Пекин. Информацията идва няколко дни след визитата на американския президент Доналд Тръмп в Китай, на която той изиска Пекин да направи повече за ограничението на нуклеарната активност на КНДР. От китайското външно министерство обявиха, че специфичен делегат на президента Си Цзинпин ще бъде Сон Тао, който ще замине за Пхенян, с цел да осведоми управляващите за конгреса на Китайската комунистическа партия от предишния месец, както и за " други въпроси от съвместен интерес ", съобщи БГНЕС.

Говорителят на министерството Гън Шуан не уточни дали нуклеарният въпрос ще влезе в разискванията. Но означи, че Китай е " зает с премахването на нуклеарните оръжия от полуострова, защитавайки мира и стабилността ".

Докато Пекин се приготвя за дипломатическа задача, в Пхенян продължава войната на думи. Вестникът на ръководещата партия съобщи в собствен коментар от през днешния ден, че Доналд Тръмп заслужава смъртна присъда поради това, че е обидил севернокорейския водач Ким Чен Ун.

По време на своята азиатска обиколка, която завърши тази седмица, американският водач се срещна с китайския си сътрудник и прикани районът да предприеме единна позиция против опасността, която Северна Корея съставлява. Пекин, който е обичаен съдружник на Пхенян, предприе серия от наказателни ограничения против КНДР след последните нуклеарни и ракетни опити на корейския полуостров, в това число поддържа наказания на Организация на обединените нации против страната и наложи едностранни банкови ограничавания.

Сон Тао ще е първият делегат на Китай с публично посещаване в Пхенян от октомври 2016 година насам. Самите Си Цзинпин и Ким Чен Ун в никакъв случай не са се срещали.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР