Китай регистрира първия случай на инфекция с коронавирусния вариант Омикрон,

...
Китай регистрира първия случай на инфекция с коронавирусния вариант Омикрон,
Коментари Харесай

Китай също засече щама Омикрон

Китай записва първия случай на зараза с коронавирусния вид Омикрон, оповестиха Tianjin Daily и China Central Television.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 171
Според информациите инфектираният асимптоматичен пациент е подложен под карантина, като се прибавя, че лицето е пасажер, който се е върнал от чужбина в град Тиендзин на 9 декември.

През предходната седмица китайските Sinovac Biotech Ltd. и China National Pharmaceutical Group Co., Ltd., известна още като Sinopharm, оповестиха, че са получили изолираната проба на разновидността, която им разрешава да приспособяват съответните си ваксини против COVID-19 към разновидността Омикрон.

Китай възприе непоколебим метод за нулева болест с COVID-19 още от началото на пандемията и появяването на много по-силно заразния Омикрон в страната може да докара до усилване на противоепидемичните ограничения и ограничавания. Ако Китай и в този момент последва сходен път за битка с ковид, резултатът от нови строги ограничения на локално равнище може да нанесе още един огромен удар върху световните вериги на доставки, съобщи БНР.

Резултатът може да бъде унищожителен за фирмите, които започнаха към този момент да виждат по-добри признаци за възстановяване на световните вериги на доставки. Това може да докара до още ценови покачвания и до дефицит на артикули. Нов ценови скок пък може да резервира и даже да увеличи в допълнение инфлационните упования и да сложи под сериозна алтернатива централните банки по света.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 171  Омикрон взе жертва във Англия Омикрон взе жертва във Англия  Проф. Кантарджиев: Трета доза от РНК ваксина защищава от Омикрон Проф. Кантарджиев: Трета доза от РНК ваксина защищава от Омикрон  Саджид Джавид: Омикрон се популяризира с Саджид Джавид: Омикрон се популяризира с " феноменална скорост " във Великобритания
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР