Китай регистрира най-голям брой заболели от коронавирус от началото на

...
Китай регистрира най-голям брой заболели от коронавирус от началото на
Коментари Харесай

Китай регистрира голям ръст на заболелите с коронавирус

Китай записва максимален брой болни от ковид от началото на пандемията преди две години. През последните дни в страната се следи внезапно повишаване на огнищата, провокирани от бързото разпространяване на разновидността, наименуван " стелт омикрон ".

5280 нови случая на COVID-19 за последното денонощие. При население от 1,443 милиарда души броят на заболелите наподобява съвсем безопасен, само че за Китай, където работи стратегия на нулева приемливост към ковид данните са повече от тревожни. След като месеци наред не беше регистриран нито един случай, навлизането през март на новия вид, върна неприятните мемоари от началото на болестта, засечена в Ухан. Причинителят в този момент е наименуван " стелт омикрон " - вид, който е изключително сложен за определяне, даже и с PCR тест.

" Напоследък установихме доста огнища на разнообразни места в Китай. Инфекциите са най-вече с омикрон, който се популяризира бързо. Заболяванията са засегнали 28 провинции. Работата по предварителната защита и контрола става все по-трудна, а обстановката е сериозна и комплицирана ", съобщи Ми Фен, представител на Държавната здравна комисия.

Мерките в засегнатите региони не закъсняха. Милиони хора останаха по домовете си, кварталите с открити огнища бяха изолирани, а учениците там минаха на отдалечено образование. Централната част на Шанхай е затворена. В ход е всеобщо проучване на популацията и създаване на краткотрайни епидемиологични центрове за банкет на пациенти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР