Китай разкри китайски гражданин, заподозрян в шпионаж за Централното разузнавателно

...
Китай разкри китайски гражданин, заподозрян в шпионаж за Централното разузнавателно
Коментари Харесай

Китай е разкрил шпионин на ЦРУ

Китай разкри китайски жител, обвинен в шпионаж за Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати (ЦРУ) , заяви в петък Министерството на държавната сигурност в Пекин, наблягайки рисковете и заплахите от вербуването на китайски жители в чужбина, предава Ройтерс.

Китайският жител с фамилно име Зен, който е работил за военна индустриална група, е бил вербуван от сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ, основан в Италия, се споделя в изказване на Министерството, оповестено в неговия канал WeChat.

Зен е изпратен в Италия от военната индустриална група за по-нататъшни изследвания и там се е срещнал с сътрудника на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Чрез вечери, излети и пътувания до операта двамата построили " близки " връзки, като Зен последователно станал " психически подвластен " от сътрудника на Централно разузнавателно управление на САЩ, сподели министерството.

След като съумял да " разклати " политическата позиция на Зен, сътрудникът на Централно разузнавателно управление на САЩ потърсил сензитивна информация за китайската войска от Зен, съгласно изказването. Не се споделя по кое време са се случили събитията.

В изказването не се прецизира пола на Зен, само че се споделя, че лицето е родено през 1971 година и хипотетичният сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ се споделя " Сет ".

Посолството на Съединени американски щати в Пекин не отговори на питане на Ройтерс за коментар.

Отношенията сред Съединени американски щати и Китай се утежниха през последните години по редица въпроси, в това число националната сигурност. Вашингтон упрекна Пекин в шпионаж и хакерски атаки, обвиняване, което Китай отхвърли. Китай също разгласи, че е под непрекъсната опасност от американски шпионаж.

В името на националната сигурност Китай по-рано този месец да вземат участие в контраразузнавателна работа, след промени в закона за битка с шпионажа през юли, което разтревожи Съединените щати.

Установено е, че Зен е подписал съглашение за шпионаж със Съединени американски щати и е минал образование , преди да се върне в Китай, сподели министерството.

Предполагаемият сътрудник е заречен голяма сума пари и имиграция в Съединени американски щати за фамилията на Зен в подмяна на информацията, съобщи Министерството.

След завръщането си в Китай Зен неведнъж е предоставял " съществени " разследващи данни и е получавал средства за напъните, се споделя в известието.

Срещу Зен са взети ограничения за насила, което нормално значи задържане, се споделя в изказването.
 Белият дом лимитира американските вложения в Китай
Белият дом лимитира американските вложения в Китай

Ще бъдат наранени вложенията в полупроводници, квантови калкулации и неестествен интелект
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР