Китай призова САЩ да се договорят и да укрепят сътрудничеството

...
Китай призова САЩ да се договорят и да укрепят сътрудничеството
Коментари Харесай

Китай поиска да се договори със САЩ след заплахата на Тръмп да скъса отношенията

Китай прикани Съединени американски щати да се договорят и да укрепят съдействието в битката с ковид, откакто президентът Доналд Тръмп заплаши с преустановяване на двустранните връзки, осведоми Агенция Франс Прес.

През последните седмици връзките сред двете суперсили доближиха дъно. Китай и Съединени американски щати спорят за произхода на ковид, който умъртви повече от 300 000 души.
 Китай отвръща на удара: Външният министър се нахвърли против критиците на Пекин
Китай отвръща на удара: Външният министър се нахвърли против критиците на Пекин

Политизирането на пандемията " съществено нарушава интернационалните морални правила "

" Поддържането на стабилно развиване на връзките сред Съединени американски щати и Китай е от фундаментален интерес за народите на двете страни и е удобно за международен мир и непоклатимост ", разяснява представител на китайското външно министерство.

" В момента Китай и Съединени американски щати би трябвало да продължат да укрепват съдействието си срещу епидемията, да победят епидемията допустимо най-скоро, да лекуват пациентите и да възстановят стопанската система и производството. Но изисква Съединени американски щати да се договорят с Китай ", разясни представителят.
 Помпео прикани Китай да спре кражбата на ваксини против ковид
Помпео прикани Китай да спре кражбата на ваксини против ковид

След обвиняванията на ФБР

Коментарът е в отговор на нападателната реторика на Тръмп към Китай. Вчера той заплаши да скъса китайско-американските връзки.

" Има доста неща, които можем да създадем. Ние можем да прекъснем всички връзки " , предизвести той в изявление за Fox Business News. По думите му Съединени американски щати ще си спестят 500 милиарда $, в случай че пресечен връзките с Китай.

Тръмп сподели, че връзките му с китайския водач Си Дзинпин са " доста положителни ", само че " в този момент не желая да приказвам с него ".
 Тръмп отчаян от Китай
Тръмп отчаян от Китай

Моментът бил превъзходен доларът да е мощен

Отправената опасност идва седмица след телефонен диалог сред китайските и американски търговски представители, които подчертаха уговорката си да съблюдават първата фаза от комерсиалната договорка, подписана при започване на годината.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР