Китай отговори на нарастващия натиск от САЩ като обяви санкции

...
Китай отговори на нарастващия натиск от САЩ като обяви санкции
Коментари Харесай

Китай наложи санкции на САЩ заради Синдзян

Китай отговори на възходящия напън от Съединени американски щати като разгласи наказания против четирима чиновници на американската администрация, написа Washington Examiner, представен от " Фокус ".

Ограничителните ограничения са признати в отговор на глобите на Съединени американски щати, наложени на китайските водачи поради недоволства за нарушение на правата на индивида.

Санкциите ще попречат на четирима членове на Комисията за интернационална религиозна независимост на Съединените щати — ръководителят на комисията Надин Маенза, заместник-председателят Нури Тюркел и комисарите Анурима Бхаргава и Джеймс Кар — да влизат в която и да е част на Китай, ще замразят всичките им активи, които могат да имат там, и ще им забранят да вършат бизнес с китайски жители и институции, сподели представителят на китайското външно министерство Жао Лицян във вторник.
свързани новини3403на 30.11.2021
„ Съединените щати би трябвало да отдръпват по този начин наречените наказания и да спрат да се намесват в делата на Синдзян и вътрешните работи на Китай “, съобщи той.:Китай ще даде спомагателни отговори в сходство с развиването на обстановката “.

Тези наказания са част от дипломатическата борба към отношението на Китай към мюсюлманите-уйгури и продължаващото изложение на угриженост от страна на Съединените щати за етническата група. На 10 декември Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи наказания против голям брой чиновници от Синдзян.

На 16 декември Сенатът единомислещо гласоподава за одобрение на възбрана за вноса на артикули, създадени в Синдзян, хипотетично с рабски труд. Законопроектът към този момент е на бюрото на Джо Байдън, чака се президентът да го подпише като закон.

Китай също е изправен пред дипломатически протести от Съединени американски щати и някои съюзни страни на Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година Китай заплаши със обилни контрамерки, макар че остава неразбираемо какви са те към днешна дата.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР