Китай обвини Съединените щати, че изпращат много погрешни и опасни

...
Китай обвини Съединените щати, че изпращат много погрешни и опасни
Коментари Харесай

САЩ изпращат опасни сигнали по тайванския въпрос, заяви Китай

Китай упрекна Съединените щати, че изпращат " доста неправилни и рискови сигнали " по тайванския въпрос, съобщи Ройтерс.

Китай направи това изказване, откакто американският държавен секретар Антъни Блинкън съобщи на китайския външен министър Ван И, че съхраняването на мира и стабилността на Тайван е от основно значение за Съединени американски щати.

Тайван беше във фокуса на 90-минутния " пряк и почтен " диалог на Антъни Блинкън с Ван И, съобщи американски представител пред публицисти. Двамата високопоставени дипломати са в Ню Йорк за годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

" Държавният секретар бе пределно явен, че, съгласно дългогодишната ни политика за един Китай, която не се е трансформирала, съхраняването на мира и стабилността в района на Тайванския пролив е от основно значение ", посочи американският представител.

В свое изказване китайското външно министерство съобщи, че Съединени американски щати изпращат " доста неправилни и рискови сигнали " по тайванския въпрос.

" Тайванският въпрос е част от вътрешните работи на Китай и Съединени американски щати нямат право да се месят във връзка с това какъв способ ще бъде употребен за решаването на този въпрос ", се споделя в изказване на Ван И, публикувано от китайското ведомство.

Източник:БТА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР