Китай обмисля да предостави на Русия оръжия и боеприпаси за

...
Китай обмисля да предостави на Русия оръжия и боеприпаси за
Коментари Харесай

Пекин може да снабди Москва с оръжия, предупреждават от САЩ frognews.bg

Китай обмисля да даде на Русия оръжия и муниции за войната в Украйна. Това предизвести пред CBS News държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. Американският сенатор Линдзи Греъм обаче предизвести, че в случай че Пекин " скочи на влака на Путин ", това ще е извънредно неуместно решение. 

Според информацията на Блинкен китайските компании към този момент дават на Русия поддръжка, а нова информация допуска, че Пекин може да се включи и с оръжейна помощ. Тази ескалация би означавала " съществени последствия " за Китай, предизвести Бликен. 

 

Сенатор Линдзи Греъм сподели в неделя, че Китай ще направи колосална неточност, в случай че реши да даде смъртоносна помощ на Русия за войната й с Украйна. По думите му това би било еднакво на покупка на билет за " Титаник ".

По думите му сходен ход от страна на Китай ще сътвори " сериозен проблем " за връзките сред двете страни, които към този момент се утежниха, откакто Съединени американски щати смъкнаха хипотетичен китайски шпионски балон при започване на февруари.

Той не посочи каква информация са получили Съединени американски щати за евентуалните проекти на Китай.  Пекин отхвърли информацията, че Москва е поискала военно съоръжение.

Китайският президент Си Дзинпин е съдружник на съветския президент Владимир Путин и към момента не е осъдил съветската инвазия. Междувременно обаче той се стреми да остане безпристрастен в спора и приканва за мир. Външното министерство на Китай съобщи, че няма да одобри " сочене с пръст " и " насила " от страна на Съединени американски щати върху връзките му с Русия.

Блинкен също сподели, че Съединени американски щати се тормозят от това, че Китай оказва помощ на Русия да избегне западните наказания, предопределени да сковават съветската стопанска система. Търговията на Китай с Русия се разраства и това е един от най-големите пазари за съветски петрол, газ и въглища.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР