Китай никога не се е предавал пред външни заплахи и

...
Китай никога не се е предавал пред външни заплахи и
Коментари Харесай

Китай заяви, че ще спечели търговската война със САЩ

Китай в никакъв случай не се е предавал пред външни закани и ще завоюва комерсиалната война със Съединени американски щати, обявиха китайските държавни медии в редица публикации и разбори в часовете, откакто двете най-големи международни стопански системи си постановиха по-високи мита за основни товари. Това предава Reuters, представена от " Фокус ".

Докато посланикът на Китай в Съединени американски щати Цуй Тианкай акцентира в мненията си пред репортерите във Вашингтон, че Пекин избира да позволи комерсиалните разногласия посредством договаряния, формалните медии на Китай одобриха доста по-войнствена линия.

Официозът на Китайската комунистическа партия (ККП) съобщи, че контрамерките на Пекин са хванали американците неподготвени.

„ По-малко от 24 часа, откакто Съединени американски щати разгласиха листата си, Китай извади своя меч и със същата мощ и до същото равнище, контраатакува бързо, грубо и с решителност “, написа China Daily в четвъртък.

„ Увереността ни, че Китай ще завоюва комерсиалната война идва от мащаба на вътрешния пазар на страната “ , написа изданието, като отбелязва, че капацитетът на китайския пазар е непостижим с този на другите стопански системи.

Много американски потребителски артикули и индустриални компании гледат на китайския пазар като на огромен източник на бъдещия напредък, поради непрекъснатото повишаване на хората, които се изкачват в междинната и високата класа на китайското общество, изяснява Reuters.

Официалната новинарска организация Xinhua написа късно в сряда, че митническите спекулации на Съединени американски щати ще им „ костват скъпо “.

„ Китай не го е боязън и няма да се съобщи в случай че комерсиалната война стане неизбежна. Страната в никакъв случай не се е предавала пред външен напън и няма да се съобщи и този път “, написаха в държавната телеграфна организация.

Подобно мнение, само че в противоположната посока, изрази шефът на Съвета по национална стопанска система към Белия Дом Лари Кудлоу, който съобщи пред американския новинарски канал ФоьНевс в сряда: „ Вярвам, че китайците ще правят отстъпка и ще играят по нашите правила “.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР