Китай набира все повече скорост и може да засенчи САЩ

...
Китай набира все повече скорост и може да засенчи САЩ
Коментари Харесай

Китай е напът да надмине Америка по бокс офиси

Китай набира от ден на ден скорост и може да засенчи Съединени американски щати като най-големия източник на хитови кино продукции през идващите 10 години. Това значи, че към този момент Пекин ще има превъзходство в редица промишлености, от които комерсиалните пътища, аерокосмическия бранш и даже във връзка с бокс офисите.

Според проучване на PwC, оповестено от The Hollywood Reporter, Китай ще надмине Щатите по доходи от продажбите на касови филми през 2020 година. Очаква се азиатската страна да задържи първата позиция.

Оборотът от американските касови продукции ще стигне до 12,11 милиарда лв. до края на годината, а този от филмите на Китай ще бъде 11,05 милиарда $ по данни от проучването. През 2020 година обаче водач ще бъде Китай.

От 2015 година насам, Китай е продала повече билети за кино, в сравнение с Съединени американски щати. Това е обяснимо, защото популацията на азиатската страна стигна до 1,4 милиарда поданици. А Щатите имат 327 милиона поданици.

Освен това увеличаващата се междинна класа в Китай се трансформира в най-големия потребител на кино продуктите на световно равнище, като даже има интерес и към американски филми.

Глобалната кино промишленост ще продължи да се уголемява до 2023 година, като нараства с 4% световно и 1% в Съединени американски щати на година.

" С опцията потребителят да има достъп до непрекъснато видео наличие, прогнозите бяха, че киното няма бъдеще. Но продажбата на билети за филми, както и ползата към киното не престават да се усилват ", споделя анализатор на PwC.

Освен опитите на Китай да остави Холивуд зад тила си, отчетът демонстрира и следствията за кино промишлеността от развиването на интерактивната телевизия през последните години. Disney, Warner Media и NBCUniversal са напът да усъвършенстват стрийминг услугите и това, което те оферират на американските консуматори. Тази смяна обаче може да докара до още по-скоростно намаляване на бокс офис промишлеността.

Дори Netflix със 149 милиона консуматори от целия свят, евентуално е стигнала своят най-силен стадий, защото темпът на напредък се забави през последните години. Това е в резултат от пренасищане на пазара, след предлагането на такива услуги от Amazon, CBS All Access, HBO Now, Hulu и редица други платформи.

Невероятният триумф на Китай да извади 850 милиона души от последна беднотия през последните три десетилетия способства за увеличение на представителите на междинната класа. А те от своя страна имат интерес към от ден на ден първокласни артикули. Именно междинната класа оказа помощ на азиатската страна да се трансформира в международна икономическа мощ, която може да изпревари Съединени американски щати в икономическо и военно отношение. Междувременно се следи бавното намаляване на Съединени американски щати, което този път е в промишлеността на бокс офисите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР