Китай излиза начело в изчисленията с изкуствен интелект и дигиталната

...
Китай излиза начело в изчисленията с изкуствен интелект и дигиталната
Коментари Харесай

Китай излиза начело в изчисленията с изкуствен интелект

Китай излиза отпред в изчисленията с изкуствен интелект и цифровата промяна на индустриалната промишленост, бе посочено в неотдавнашен взаимен отчет за световния показател на изчислителна мощ на International Data Corporation (IDC), Inspur Information и Института за световни индустриални проучвания на университета „ Цинхуа “, написа.

В него се прави цялостна оценка на изчислителната мощ, успеваемост, равнище на приложение и инфраструктура в 15 огромни стопански системи, в това число Китай.

Докладът демонстрира, че за всеки 1 пункт нарастване на показателя на изчислителната мощ цифровата стопанска система и Брутният вътрешен продукт ще се усилят надлежно с 3,5‰ и 1,8‰. Според цитираните данни, всички страни са подобрили своите резултати за изчислителна мощ през последната година, като най-голямо е нарастването за Китай.

Резултатите от оценката демонстрират, че Съединени американски щати и Китай се подреждат на челните две места надлежно със 77 и 70 точки. Останалите страни, в това число Япония, Германия, Англия, Франция, имат сред 55-40 точки, а тези с резултат по-нисък от 40 са Индия, Италия, Бразилия и други 6 страни.

„ Установихме, че нарастването с един пункт на показателя на изчислителната мощ усилва Брутният вътрешен продукт три пъти в Китай. За други страни с по-слабо развиване на изчислителна мощ това е към 1,5 пъти.

Така че изчислителната мощ играе основна роля в икономическия напредък на Китай “, споделя Ли Дунхун, заместник-директор на Института за проучвания на световната промишленост към университета „ Цинхуа “.

Докладът демонстрира още, че производството за първи път влиза в тройката на международните водачи по изчислителна мощ, присъединявайки се към интернет и финансовия браншове като най-бързо разрастващите се по вложена изчислителна мощ.

През 2021 година индустриалният бранш на Китай съставлява към 15% от международния пазар на разноските за интелигентни технология и се чака да доближи 20% до 2025 година

По отношение на изчислителната мощ, страните форсират въвеждането на изкуствен интелект в този развой. В 15-те страни, изчислителната мощ на изкуствения разсъдък в общите разноски се е нараснал от 9% през 2016 година до 12% тази година.

Неотдавна Китай започва самодейност, за прекачване на изчислителни мощности от източните към западните елементи на страната, която има за цел построяването на ефикасна, с задоволително потенциал и екологична нова инфраструктура.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР